Lehtikuva/Jussi Nukari

Antti Rinne uskoo ohjelman valmistuvan tällä viikolla.

Hallitusneuvotteluja jatkettiin maanantaina aamupäivällä pohtimalla, miten tiettyjen puolueiden menestys ja jääkiekon maailmanmestaruus osuvat yhteen.

Yksi on se, että aina kun keskusta romahtaa, Suomi voittaa kultaa. Näin kävi 1995, 2011 ja nyt 2019. Toinen on se, että aina kun Suomi voittaa kultaa, vasemmistoliitto käy hallitusneuvotteluja.

Hallitusta muodostava Antti Rinne sanoi Säätytalolle saapuessaan, että myös SDP:n hallitusneuvottelut ja maailmanmestaruudet seuraavat toisiaan.

– Upeaa, että Suomi otti voiton ja onnittelut nuorelle joukkueelle. Kun SDP siirtyy hallitukseen, niin Suomi voittaa maailmanmestaruuden, Rinne sanoi.

Eurovaalituloksen – vihreiden voiton ja keskustan tappion – Rinne ei usko vaikuttavan hallitusneuvottelujen ilmapiiriin.

Maanantaina Säätytalolla puhutaan hänen mukaansa talousasioista puheenjohtajien pöydässä. Työryhmissä aletaan sen jälkeen rakentaa taloutta annettujen ohjeiden mukaan. Rinne kertoi asioiden edenneen hyvin sunnuntaina ja sanoi olevansa luottavainen, että tänään mennään eteenpäin.

– Kyllä minä uskon, että tämän viikon aikana ohjelma valmistuu.