Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

”Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta on tuomittu vähemmälläkin näytöllä”, kommentoi bloggari Saku Timonen PS-Nuorten eurovaalitwiittiä.

Perussuomalaiset nuoret saa tänä vuonna 115 000 euroa nuorisojärjestöille suunnattua tukea. Nyt opetus- ja kulttuuriministeriössä harkitaan toimia sen suhteen, kertoo Uusi Suomi . Syynä ovat järjestön tuoreet kannanotot, joista varsinkin eurovaaleja koskeva twiitti on puhuttanut viime päivinä.

Twiitissä on kuvattu kaksi tummaihoista henkilöä ja heidän lapsensa. ”Äänestä perussuomalaisia jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä”, twiitissä lukee.

Erikoissuunnittelija Mikko Cortés Téllez OPM:stä kertoo Uudelle Suomelle ministeriön harkitsevan, mihin toimiin asiassa ryhdytään. Laki mahdollistaa valtionavustuksen maksamisen keskeyttämisen, jos on aihetta epäillä, että avustuksen saaja ei toimi lain edellyttämällä tavalla tai avustusperusteet ovat olennaisesti muuttuneet.

Nuorisojärjestöjen avustuksista säädetään nuorisolaissa. Lain tavoitteita ovat muun muassa nuorten osallisuuden, vaikuttamismahdollisuuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistäminen.

Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys, kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen ja monialainen yhteistyö, kuten bloggari Saku Timonen luettelee.

ILMOITUS

”Jo aiemmin etnonationalismilla huomiota herättänyt yhdistys käy nyt eurovaalikampanjaa avoimen rasistisesti”, Timonen totesi kirjoituksessaan 21.5.

Juristi Timonen pitää mahdollisena, että perussuomalaisten nuorten valtionapu on rikollisen toiminnan rahoittamista. ”Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta on tuomittu vähemmälläkin näytöllä.”

Tämän vuoden avustuksista päätettiin maaliskuussa. Cortés Téllez kertoo US:lle, että jo silloin PS-Nuorten kannanottoja tutkittiin tarkasti.