Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Viikon päästä sunnuntaina ovat jännittävät EU-vaalivalvojaiset. Vajaa kymmenen vuotta sitten EU-vaalitulos oli vasemmistoliitolle shokki. Ykköseksi kirinyt vasemmiston eurovaaliehdokas Annika Lapintie jäi harmittavasti europarlamenttipaikasta.

Mepin paikan menettämisestä seurasi puolueessa tunteita pintaan nostanut jälkipyykki. Puheenjohtaja Martti Korhonen ilmoitti eroavansa, vaikka huono vaalitulos ei ollut puheenjohtajan syytä. Kampanjoinnin aikana oli onnettomia yhteensattumia, ehdokasasettelu ei osunut nappiin ja kannattajat jäivät kotisohvilleen.

Vain äänestäminen pelastaa vasemmiston paikan ja vaikutusvallan EU-parlamentissa. Eurooppalaisia arvoja uhkaavat oikeistopopulistit jyräävät pitkin Eurooppaa.

Vasemmiston aikaisemmat mepit ovat (1995–2019) Marjatta Stenius-Kaukonen, Outi Ojala, Inna Ilivitzky, Esko Seppänen ja ehdokkaanakin oleva Merja Kyllönen. Vasemmiston mepit ovat osoittaneet, että valitulla parlamentaarikolla on valtaa enemmän kuin suomalaisella riviministerillä, jos hän pelaa korttinsa taitavasti.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

ILMOITUS

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.