Lehtikuva/Laura Ukkonen

Jos Eurooppa ei onnistu pysäyttämään huonoa kehitystä, ei tien päässä ole muuta kuin pimeyttä, kirjoittaa vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Silvia Modig.

Vasemmistoliiton eurovaaliehdokas Silvia Modig on pöyristynyt perussuomalaisten eurovaaliehdokas Laura Huhtasaaren puheista. Huhtasaari sanoi Modigin mukaan perjantaina SAK:n vaalipaneelissa, että ”ihmisoikeudet on sidottu valtioon”.

– Tämä on paitsi täysin pöyristyttävä mielipide myös epätosi väite: ihmisoikeudet ovat jakamattomat ja kuuluvat kaikille täysin riippumatta siitä, mikä puolue tai hallitus kulloinkin missäkin valtiossa on vallassa, Modig kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Modig huomauttaa, että ihmisoikeuksia ei ole millään tapaa sidottu valtioon. Ne kuuluvat hänen mukaansa kaikille ihmisille kaikkialla. Ihmisoikeudet määritellään YK:n ihmisoikeusjulistuksessa, johon Suomikin on sitoutunut.

Modig toteaa kirjoituksessaan, että äärioikeisto polkee tiettyjen ryhmien ihmisoikeuksia. Tämä näkyy Suomessa, mutta Keski-Euroopassa kehitys on vielä pidemmällä.

– Suunta, johon Eurooppa on matkalla, on pelottava, ja ellemme onnistu pysäyttämään kehitystä nyt heti, ei sen tien päässä ole muuta kuin pimeyttä.

Kehitykseen onkin Modigin mukaan tartuttava tiukasti.

– Koska äärioikeisto ammentaa erityisesti tavallisten ihmisten epätoivosta ja turhautumisesta, pysäytetään se vain tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lisäämällä. Tämä koskee niin työelämää, koulutusta kuin kaikkia muitakin yhteiskunnan osa-alueita.