Lehtikuva/Roni Rekomaa

Äiti on lapsen tärkein ensimmäinen kontakti: äiti hoivaa, imettää ja valvoo lapsen unta. Tänäkin päivänä tuhannet lapset voivat kuitenkin vain unelmoida äidistään, sillä liian moni viettää äitienpäivän huostaanotettuna poissa kotoa sijaisperheessä, perhekodissa tai lastensuojelulaitoksessa.

Perheet kohtaavat monia ongelmia. Mielenterveysongelmat vievät monen äidin mennessään. Onko kuitenkaan oikea tapa auttaa heitä ottamalla lapsi pois?

Äitejä pitäisi tukea enemmän, että he saisivat pitää lapsensa. Monilla lapsilla on myös isovanhemmat ja muita läheisiä jotka voisivat auttaa perhettä.

Mihin yhteiskuntamme on menossa? Lapsetkin nähdään järjestelmässämme tuottavina yksilöinä – onko se oikein? Lapsia syntyy yhä vähemmän, koska monen pelkona on jaksaminen ja toimeentulo lapsen kanssa.

Kaikki te, jotka päätätte lasten asioista, miettikää, mitä voisitte tehdä äidin ja perheen hyväksi, että lapsia ei riistettäisi pois kotoa. Lapsen itku ja ikävä ei kuulu teidän korviinne, mutta se kuuluu äidin ja läheisten korviin rikkoen heidän sydämensä.

Birgitta Wulf

Salo