Like/Jarli Jordan

Norjalainen toimittaja Ingar Johnsrud astui kaksi vuotta sitten tyylikkäästi Jo Nesbøltä vapaiksi jääneisiin maansa dekkarikuninkaan saappaisiin huimalla esikoisellaan Wieniläisveljeskunta. 1930-luvun rotuopeista ammentanut poliisiromaanin, poliittisen jännityksen ja trillerin yhdistelmä toi näyttämölle tehokakskko Fredrik Beierin ja Kafa Iqbalin.

Wieniläisveljeskunnassa selviteltiin eristyneessä uskonlahkossa tapahtunutta joukkomurhaa ja maailmanlopun viruksen aiheuttamaa uhkaa. Hyytävä palkkatappaja Staffan Häyhä saatiin kiinni, mutta suuret kuviot jäivät auki. Kuka on toimintaa ohjaileva Valas ja mikä on taustalla vaikuttava Organisaatio?

Tarina jatkui Metsästäjässä ja nyt on vuorossa uljas finaali, kun Johnsrud laittaa kaiken taitonsa ja huikean mielikuvituksen peliin Ristissä. Trilogiasta muodostuu upea, monikerroksinen salaliittotarina, joka lajin kaikkien sääntöjen mukaan huipentuu nautittavaan ja jalat alta vievään yllätykseen finaalivaiheessa.

Ristissä Staffan Häyhä tappaa taas. Uhrit ovat päässeet liian lähelle Organisaation salaisuuksia. 1930-luvun rotuoppien sijaan taustatarina kurottaa 1940-luvulle kylmän sodan alkuun.

Tämä tarina lienee nyt tässä, mutta Johnsrud kehittäköön Fredrik Beierin ja Kafa Iqbalin varalle pikaisesti uuden katalan suunnitelman.

Ingar Johnsrud: Risti. Suomentanut Jonna Joskitt-Pöyry. Like 2019. 427 sivua.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!