Lehtikuva/Oli Scarff

Loppukierroksesta tulee Valioliigassa huikea.

Valioliigassa on odotettavissa huikea loppukierros mestarin nimen ollessa auki ennen sunnuntaina olevia viimeisiä otteluita. Pokaalista kisaavat Valioliigaa vuodenvaihteeseen saakka dominoinut Liverpool 94 pisteellään ja vuoden vaihduttua uutta vaihdetta silmään heittänyt, sarjaa nyt 95 pisteellä johtava Manchester City. Molempien pelaajat ovat jo saaneet tunnustusta, kun punaisten toppari Virgil van Dijk valittiin pelaajien ammattiliitto PFA:n toimesta vuoden pelaajaksi ja sinisten hyökkääjä Raheem Sterling sai parhaan nuoren pelaajan tittelin.

Tällä hetkellä Manchester City on tiukasti mestaruudessa kiinni sen voitettua maanantaina Leicesterin 1–0 toppari Vincent Kompanyn upealla kaukolaukauksella. Kuuteen vuoteen ensimmäistä kertaa rangaistusalueen ulkopuolelta laukonut loukkaantumisherkkä belgi teki täysin vastoin joukkuetovereidensa ja valmentaja Pep Guardiolan nimenomaisia komentoja laulattaessaan lapikastaan 30 metristä, mutta tällä kertaa ohjeistuksien rikkomisesta on tuskin tullut kovin rankkaa kritiikkiä jälkikäteen. Edellisen kerran Kompany on itse asiassa maalannut boksin ulkopuolella pelatessaan HSV:ssa vuonna 2007. Jos City onnistuu ottamaan neljännentoista peräkkäisen sarjavoittonsa ja päihittämään Brightonin sunnuntaina, seura uusii varmuudella ensimmäistä kertaa Valioliigamestaruutensa.

Championshipinkin päätyttyä viime viikonloppuna muun muassa Teemu Pukin ja Norwichin nousujuhliin myös vakiolapuilla vedellään viimeisiä brittisarjojen suhteen tämän kauden osalta. Erityisen mielenkiintoisia ovat luonnollisesti Manchester Cityn ja Liverpoolin ottelut.

Brightonin sarjapaikka varmistui jo toiseksi viimeisellä kierroksella, joten se saattaa pelata vapautuneesti Manchester Citya vastaan. Tasoero joukkueiden välillä on valtava, mutta toisaalta Brighton onnistui viime sunnuntaina nappaamaan 1–1-tasapelin Emiratesilla sarjavitoselta Arsenalilta. Vastakkain olevat joukkueet ovat varsinkin hyökkäyspään osalta kuin yö ja päivä. Brighton on onnistunut voittamaan viimeksi maaliskuun alussa. Tehoja tuskin löytyy nytkään. Kaikesta huolimatta ristivaraustakaan ei uskalla tehdä. Kakkonen.

Merseysiden yhdistelmä Liverpool kohtaa Anfield Roadilla nousijaksi nappikauden pelanneen Wolverhamptonin. Vaikka sarjassa seitsemäntenä olevat vieraat voivat luonnollisesti pelata vapautuneesti, ovat he tehneet tuloksensa erityisesti kotikentällään Molineuxilla. Siellä he pelasivat yksitoista ottelua tappiotta yhtä soittoa voittaen viimeisimpänä Valioliigasta tippuvan Fulhamin 1–0.

ILMOITUS

Liverpool hakee varmasti ottelussa nopeaa avausmaalia riskillä, koska tästä kantautuu varmasti tieto myös Brightonin Falmer Stadiumille. Uskomattomasta voittoputkesta huolimatta Cityn maalinteko on tökkinyt viime otteluissa, eikä Kompanykaan taida uusia maanantain kaltaista temppua enää koskaan. Liverpool hoitaa homman kotiin, vaikka aivotärähdyksen viime viikonloppuna saanut Mohammad Salah olisi pois kokoonpanosta. Silti mestaruus voi jäädä haaveeksi, vaikka monena vuotena tällä pistemäärällä olisi pokaalia nostettu. Ykkönen.

Sarjataulukon alapäässä ei sen sijaan käydä yhtä kiihkeää taistelua kuin kärjessä. Kaikki kolme putoajaa ovat selvillä. Cardiff, Fulham ja Huddersfield pelaavat tulevalla kaudella Championshipissa. Viimeisenä sinetöityi Cardiffin kohtalo joukkueen hävittyä Crystal Palacelle viime lauantaina 3–2.

Voi kuitenkin olla, että walesilaiset haluavat tehdä kiusaa viimeisessä ottelussaan Manchester Unitedia vastaan. Surkean kauden pelanneet punapaidat konttasivat toiseksi viimeisellä kierroksella tasapelin koko kaudella vain 15 pistettä napanneelle Huddersfieldille ja menettivät mahdollisuuden Mestareiden Liigaan. Entinen ManU:n tähtipuolustaja Gary Neville sanoi Sky Sportsilla, että Unitedin tämän kauden joukkueessa ei ole mitään hyvää ja että se on vain ryhmä yksilöitä. Otetaan siis tähän yllätyskakkonen ykkösen oheen.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy sunnuntaina 12.5. klo 16.58. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 2, 2, 2 (1), 2 (X), 2, 1 (2), 1 (X), 1, 2, 1, 1, 1 (2), 1 (2).


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.