Lehtikuva/Mikko Stig

Muutoksia nimiin voi tulla hallituksen muodostamisen jälkeen.

Eduskunta on valinnut valiokuntien jäsenet ja niiden puheenjohtajat. Nimiin tulee muutoksia sen jälkeen, kun hallitus on muodostettu ja ministerit nimitetty.

Vasemmistoliitto sai johdettavakseen yhden, työ- ja tasa-arvovaliokunnan, jonka puheenjohtaja on Paavo Arhinmäki. Hän toimii lisäksi Li Anderssonin varaedustajana ulkoasiainvaliokunnassa.

Suuren valiokunnan toisena varapuheenjohtajana toimii Risto Kalliorinne, joka sijaistaa eduskunnassa Merja Kyllöstä siihen asti, kun hän palaa europarlamentista. Hanna Sarkkinen on valiokunnan jäsen, ja myös talousvaliokunnan jäsen.

Vasemmistoliiton viime kaudella johtaman perustuslakivaliokunnan uusi puheenjohtaja on Maria Guzenina. Vasemmistoliittoa valiokunnassa edustaa Anna Kontula.

Ulkoasiainvaliokuntaa johtaa perussuomalaisten presidenttiehdokkaana toiminut Laura Huhtasaari. Valtiovarainvaliokunnan johtoon nousi demarien veroekspertti Timo Harakka. Vasemmistoliittoa edustavat Jussi Saramo ja Pia Lohikoski.

Johannes Yrttiaho kuuluu tarkastusvaliokuntaan sekä lakivaliokuntaan, Matti Semi hallintovaliokuntaan, Juho Kautto liikenne- ja viestintävaliokuntaan, Jari Myllykoski maa- ja metsätalousvaliokuntaan, Markus Mustajärvi puolustusvaliokuntaan, Veronika Honkasalo sivistysvaliokuntaan, Aino-Kaisa Pekonen sosiaali- ja terveysvaliokuntaan, Katja Hänninen tulevaisuusvaliokuntaan ja Mai Kivelä ympäristövaliokuntaan.