Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

”Suomi äänesti suunnanmuutoksen puolesta, ja Suomi äänesti oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden puolesta.”

Lahdessa puhunut vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Aino-Kaisa Pekonen sanoi puolueen kirkkaana tavoitteena olevan rakentaa seuraavat neljä vuotta oikeudenmukaisempaa Suomea hallituksessa, jossa ovat edustettuna vaalien selkeät voittajat, punavihreät puolueet.

– Vasemmistoliitto haluaa mukaan sellaiseen hallitukseen, joka on sitoutunut suunnanmuutokseen eriarvoistumisen estämiseksi, riittävän kunnianhimoisen ilmastopolitiikan tekemiseksi, ihmisoikeuksien puolustamiseksi ja oikeudenmukaisen Suomen rakentamiseksi jokaiselle suomalaiselle.

Eduskuntavaalien tulosta Pekonen piti vahvana viestinä Sipilän hallituksen politiikkaa vastaan, kunnianhimoisen ilmastopolitiikan ja eriarvoisuuden vähentämisen puolesta. Kansa antoi selvän mandaatin punavihreälle muutokselle.

– Suomi äänesti suunnanmuutoksen puolesta, ja Suomi äänesti oikeudenmukaisuuden ja inhimillisyyden puolesta.

– Eriarvoistumiskehitys on käännettävä. En hyväksy, että 2020-luvulla vauras pohjoismainen hyvinvointivaltiomme jakautuu niihin, joilla menee hyvin, ja toisiin, jotka ovat tippumassa kelkasta.

ILMOITUS

– Suomi ansaitsee nyt hallituksen ja hallitusohjelman, joka kääntää vaarallisen eriarvoistumiskehityksen ja rakentaa parempaa Suomea kaikille meistä, Pekonen sanoi.

Hänen mukaansa vasemmistoliitto osallistuu ainoastaan sellaiseen hallitukseen, joka tekee ihmisoikeusperustaista politiikkaa, pidättäytyy heikentämästä perusturvaa, purkaa aktiivimallin, toteuttaa terveyseroja kaventavan ja palveluketjujen yhteensovittamista parantavan sote-uudistuksen, asettaa ilmastopolitiikan raamit linjaan 1,5 asteen tavoitteen kanssa, pitää Suomen sotilasliittojen ulkopuolella sekä varmistaa työehtojen yleissitovuuden.

Eurovaaleista Pekonen sanoi äärioikeiston nousun haastavan koko Eurooppaa, ja nyt tarvitaan vahvoja puolustajia yhteisille, arvokkaina pitämillemme arvoille.