– Tarkoituksemme on auttaa ihmisiä tekemään sekä ravitsemuksen että ympäristön kannalta valistuneita valintoja, sanoo Katarzyna Dembska Barilla-säätiön tutkimuskeskuksesta (BCFN) perustelee laitoksen laatimaa ruokatalouden kestävyysindeksiä, johon on listattu 67 valtiota.
Indeksin kärkimaat ovat Ranska, Hollanti ja Kanada. Suomella on pääindeksissä neljäs sija, mutta sijoitus vaihtelee eri mittareita painotettaessa.
Indeksi huomioi muun muassa vesivarojen käytön, rehun ja biopolttoaineiden kasvatuksen vaikutukset, maataloustuet ja tuotannon monipuolisuuden, ravitsemuksen ongelmat, ruokahävikin, asukkaiden tottumukset sekä terveen elinajan odotteen.
Terveellinen ravinto on yleensä myös ympäristöystävällistä, BCFN:n laatima ruuan ja ympäristön kaksoispyramidi osoittaa.