All Over Press/Alamy/Zoonar GmbH

WWF haluaa tuoda luonnon lähemmäs.

WWF asensi yhdessä Metsähallituksen Luontopalvelujen kanssa mikrofonin Helsingin edustalla sijaitsevaan Vallisaareen. Suorassa lähetyksessä pääsee jälleen kuuntelemaan saaristoluonnon sointia: tuulen huminaa, linnunlaulua, sammakon kurnutusta ja sumutorvien törähtelyä. Tavoitteena on tuoda luonto lähemmäs ihmisiä.

Suomenlinnan naapurissa sijaitsevan Vallisaaren lehdot ja tuomitiheiköt tarjoavat elinympäristön monipuoliselle laululinnustolle, esimerkiksi mustarastaalle, laulurastaalle, peukaloiselle, käenpiialle, mustapääkertulle ja kultarinnalle. Lisäksi mikrofoniin voi kantautua sammakon kurnutusta. Äänessä olevien lajien määrä lisääntyy kevään edetessä.

Kaikkien WWF:n Luontoliven eri kamera- ja äänihankkeiden tavoitteena on levittää tietoa suomalaisesta luonnosta ja sen uhkista sekä innostaa ihmisiä osallistumaan sen suojeluun.

Muuttolintujen saapumista voi seurata vaikkapa kotoa tai toimistosta käsin.

– Luonnon äänistä voi nauttia, vaikka ei kaikkia lajeja tunnistaisikaan. Luonnon kuunteleminen voi rentouttaa ja toimia oivana muistutuksena Suomen upeasta luonnosta ja tarpeesta suojella sitä, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

– Samalla suora äänilähetys tarjoaa luontoharrastajille hyvän mahdollisuuden seurata kevään etenemistä ja muuttolintujen saapumista vaikkapa kotoa tai toimistosta käsin.

ILMOITUS

Mikrofoni on asennettu Helsingin Vallisaareen lehtometsään, saaren yleisöltä suljettuun osaan. WWF toteutti viime vuonna suoran äänilähetyksen samalta paikalta.

WWF avasi Luontolive-sivuston huhtikuussa 2018. Luontolivessä on seurattu liito-oravien, metsäpeurojen, saimaannorppien, taimenien, ahmojen, sääksien ja käärmeiden elämää suorissa lähetyksissä. Lähetyksiä on katsottu yli 2 700 000 kertaa.

Livekamerasivuston toteutukseen innosti Norppaliven suursuosiosta. Norppalive avataan taas toukokuussa.

Suora lähetys löytyy luontolive.wwf.fi/aanilive tai ilmaisesta Luontolive-sovelluksesta.