Lehtikuva/Vesa Moilanen

Ekosäätiö myöntää Pekka Kuusi -palkinnon presidentti Tarja Haloselle.

Ekosäätiö myönsi torstaina Pekka Kuusi -palkintonsa presidentti Tarja Haloselle. Ekosäätiö perustelee palkitsemista sillä, että Halonen on tehnyt merkittävää ja pitkäjänteistä työtä kestävän kehityksen edistäjänä ja globaalina johtohahmona.

– Presidentti Halonen on toiminnallaan kytkenyt säällisen työn ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden näkökulmat aiempaa tiiviimmin osaksi kestävän kehityksen politiikkaa, Ekosäätiö arvioi.

Säätiö toteaa Halosen olleen globaalisti yksi keskeisimmistä hahmoista, joiden ansiosta kestävän kehityksen asema sekä globaalin että kansallisen tason politiikassa on vahvistunut kolmen vuosikymmenen aikana.

Halonen on antanut kestävälle kehitykselle kasvot.

Kestävän kehityksen idea ja sen edistämiseksi rakennettu poliittinen prosessi ovat eläneet yli kolme vuosikymmentä. Kestävän kehityksen johtoajatuksen kantavuutta koetellaan joka päivä niin kansallisessa kuin kansainvälisessä politiikassa. Ilman kaukokatseisia johtajia ja heitä tukevia kansalaisjärjestöjä kestävän kehityksen kantava idea olisi väljähtynyt ja menettänyt kunnianhimoisuutensa.

– Kestävän kehityksen aikatähtäin on ylisukupolvinen. Siksi on erityisen tärkeää välittää ja tulkita kestävän kehityksen perusidea uusille sukupolville, säätiö muistuttaa.

– Presidentti Tarja Halonen on antanut kestävälle kehitykselle kasvot.

Ekosäätiö on sosiaalipoliitikon ja valtiotieteiden tohtorin Pekka Kuusen muistosäätiö. Se pyrkii parantamaan kestävän kehityksen edellytyksiä.