Pekka Pajuvirta

Osallistuminen Paavo Lipposen ensimmäiseen hallitukseen oli vasemmistoliitolle hankala paikka. Ryhmä hajosi melkein heti keväällä 1995 Mikko Kuopan ja Esko-Juhani Tennilän äänestettyä hallitukselle epäluottamusta. Myöhemmin heidän ryhmäänsä liittyi vielä Veijo Puhjo.

Huhtikuussa 1999 henki oli toinen. Kolmikko valmistautui äänestämään luottamuslauseen puolesta hallitusohjelmalle. Kuoppa piti ohjelmaa ympäripyöreänä, joten sen puitteissa oli mahdollisuus saada aikaan myönteisiä asioita.

– Koska tässä ei myöskään ole suoranaisia leikkauksia, niin katson voivani äänestää tässä vaiheessa luottamuslauseen puolesta, Kuoppa kertoi.

Myös eduskuntaryhmän varapuheenjohtajan Outi Ojalan mukaan tavoitteissa riitti konkretisoimista, mutta häntä tyydyttivät tavoitteet työllisyyden olennaisesta paranemisesta ja paremmasta alueellisesta kehityksestä.

Ojalan mielestä uusi hallitus suhtautui velan pienentämiseen vastuullisesti. Ei supisteta kansaa köyhdyttäen, mutta ei vähätelläkään.

ILMOITUS

– Velan alentuessa maltillisesti luodaan liikkumavaraa suhdannevaihtelujen varalta ja varaudutaan myös väestön ikääntymiseen.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.