On tärkeää osata juhlia onnistumisia silloin, kun siihen on aihetta, ja nyt on! Vasemmisto saavutti useita hienoja tavoitteita: valtakunnallinen vaalivoitto; lisäpaikat useassa tärkeässä vaalipiirissä; Li Andersson koko vaalien äänikuningattarena; ja kansanedustajien määrän kasvu neljällä, mikä tarkoittaa 33 prosentin kasvua eduskuntapaikoissa. Tämä on hieno tulos ja päättää 24 vuoden eduskuntavaalivoiton odotuksen. Itse uskon, että nämä vaalit ovat käännekohta Vasemmiston uudelle nousulle.

Vasemmisto näytti, että se on onnistunut tehtävässä, joka on mille tahansa puolueelle äärimmäisen vaikea. Olemme käyneet läpi pitkän ja johdonmukaisen uudistumisen. Tämä uudistuminen näkyi nyt kirkkaana vaalikampanjassa. Onnistuimme hyvähenkisen ja -sisältöisen vaalikampanjan luomisessa, jossa oli raikas ilme ja selkeä viesti. Uskalsimme rohkeasti tavoitella uusia kannattajia ja toteuttaa vaalikampanjaa tavalla, jonka uskon puhutelleen juuri liikkuvia äänestäjiä.

Henkilökohtaisesti erityisen kiitollinen olen siitä, että ilmastotavoitteemme nousivat ensi kertaa kunnolla esiin ja teimme hienon ilmasto-ohjelman ennen vaaleja. Kaikille-vaalikiertue oli todella onnistunut, ja muistan ajatelleeni Alman keikan aikana, etten voi uskoa, että tämä on se sama puolue, johon aikoinani liityin.

Vaalitulos on tuki meidän politiikalle, jossa yhdistyy kunnianhimoinen ilmastopolitiikka, tasa-arvo ja kaikkien ihmisten yhdenvertaisuuden puolustaminen. Nyt vaalien jälkeen olemme valmiita työhön näiden tavoitteiden toteuttamiseksi.

Kiitos tästä vaalivoitosta kuuluu joka ikiselle vaalityöhön tavalla tai toisella osallistuneelle. Sen lisäksi kiitos kuuluu myös jokaiselle vuosien aikana Vasemmiston uudistamista eteenpäin vieneelle. Me tehtiin vaalivoitto ja me tehtiin se yhdessä!

ILMOITUS

Kirjoittaja on helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja vastavalittu kansanedustaja.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.