Zahra Nabizada

Ero merkitsee naiselle tahraa hänen maineeseensa. Ero on naiselle hyvin negatiivinen asia, sillä monien mielestä naisella pitäisi olla omistaja. Isä, veli tai aviomies on naisen omistaja. Jos nainen on eronnut, hänellä ei enää ole omistajaa, ja kuka tahansa mies voi vapaasti käyttää häntä.

Miksi nämä miehet eivät ymmärrä, että nainenkin on ihminen? Miksi he katsovat vain hänen sukupuoltaan? Miksi he eivät näe, että myös naisella on itsetunto. Miksi he eivät kunnioita naisen itsemääräämisoikeutta?

Kun miehet ymmärtävät, että nainen on yksin, he yrittävät huijata tätä kerjäten huomiota. Heillä on kiire, sillä he haluavat olla ensimmäisiä, jotka saavat naisen ansaan. Miksi? Miksi kukaan ei ajattele, miten tämä satuttaa naisen sydäntä?

Naisen maine voidaan tuhota helposti.

Nainen katsoo tätä kaikkea kuin ulkopuolelta. Hän on tarkkailija, joka näkee miesten valheellisen liehittelyn ja se särkee hänen sydämensä. Hän ajattelee, että kenties hänet on luotu miehiä varten – käytettäväksi nautinnon lähteenä – ja hän tietää, että kaikki miehinen liehittely tähtää vain seksuaalisen tyydytyksen saamiseen.

Nainen ei pysty enää edes nukkumaan, sillä kun mies haluaa huijata häntä, eikä nainen suostu menemään mukaan tämän peliin, mies suuttuu ja muuttuu naisen viholliseksi. Hän aloittaa pahan puhumisen ja saa helposti muut miehet mukaansa. Naisen maine voidaan tuhota helposti. Työpaikalla tämä voi johtaa myös siihen, että nainen menettää työnsä.

ILMOITUS

Luin erään sanomalehden verkkolehdestä kahdesta naisesta, joilla molemmilla oli sama ongelma työpaikallaan. Heille ehdotettiin seksiä, ja he joutuivat vaikeaan tilanteeseen, koska jos he kieltäytyisivät, heitä uhkaisi työpaikan menetys. He tarvitsivat työtään, sillä pahan työttömyystilanteen vuoksi uuden työn löytäminen olisi ollut hyvin vaikeaa. He eivät kuitenkaan olisi halunneet suostua ehdotuksiin.

Toinen näistä nuorista naisista jätti työnsä. Toisen tilanne oli vaikeampi, sillä kun hän torjui johtajansa lähentelyt, johtaja syytti häntä valheellisesti varkaudesta. Mies lupasi vetää syytöksensä takaisin, jos nainen suostuisi seksiin. Nainen ei suostunut. Sen sijaan hän työskenteli yli kaksi vuotta palkatta maksaakseen rahat takaisin.

Useimmilla näistä miehistä, jotka ahdistelevat alaisinaan työskenteleviä naisia, on perhe – vaimo ja lapset – ja on selvää, että heidän liehittelyillään ei ole muuta tarkoitusta kuin himon tyydyttäminen.

Työpaikalla nainen miettii, mitä hän on tehnyt väärin, kun hänen täytyy kohdata häpeällisiä ehdotuksia. Mutta tosiasia on, ettei vika ole hänessä, vaan miehissä, jotka tekevät parhaansa huijatakseen naista voidakseen viettää tämän kanssa yhden yön tai edes yhden tunnin.

Minkä arvoista tällainen käytös on? Eikö miehen tulisi tyydyttää himoaan vaimonsa syleilyssä? Miten yksikään vaimo voi luottaa mieheen, kun tilanne on tämä? Epäluottamus saa vaimon epäröimään eikä hän pysty antautumaan rakkaudelle eikä uskomaan miehensä sanaan.

Miehet, jotka heittäytyvät aistillisuutensa valtaan ja sallivat itselleen kaiken, mitä heidän sattuu tekemään mieli, ovat kuin vaistojensa varassa eläviä eläimiä.

Yksinäinen nainen taas on vapaata riistaa. Jos hän ei ole mennyt naimisiin tai – vielä pahempaa – hän on eronnut, oletetaan ilman muuta, että hänessä on jotain vikaa, eikä hänen yksityisyyttään kunnioita kukaan.

Mutta ehkä on niin, että nainen haluaa elää yksin. Hän haluaa nauttia itsenäisestä elämästä – se on hänen oikeutensa eikä hänen tarvitse selittää valintojaan kenellekään.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.