Lehtikuva/Adrian Dennis

Hankkeen kalleus rajoitti joukkueen pelaajasiirtoja.

Maailman mahtavimmat jalkapalloseurat pykäävät jatkuvasti uusia kotipaikkoja, joita ei voi kutsua lajipyhätöiksi. Tottenham Hotspurin juuri avatun ja yli 60 000 katsojaa vetävän stadionin nimeä ei vielä ole myyty sponsoreille, mutta se on suunniteltu kokonaisvaltaiseksi rahantekokoneeksi kuten vaikkapa Real Madridin kaavailema uusi viihdekeskus. Sama kuvio pätee toki Suomeenkin pienemmässä mittakaavassa, koska jokaiseen suurempaan areenahankkeeseen liittyy täälläkin muutakin kuin urheilupuitteiden luomista.

Yli miljardi puntaa maksaneelle stadionille on kaavailtu maailmantähtien keikkoja, konferensseja ja jopa amerikkalaisen jalkapallon NFL-matseja, joita varten tosin on vaihdettava aina tekonurmi kentälle. Eikä tässä vielä kaikki, koska eräs stadionin seinä toimii kiipeilypaikkanakin.

Tottenhamin stadion ei lopulta myöhästynyt kuin reilun vuoden verran, mikä on vain silmänräpäys verrattuna moisissa projekteissa tyypilliseen mateluun. Sen sijaan vanhan White Hart Linen paikalle rakennetun stadionin kustannukset paisuivat kuin pullataikina. Hinnan kun piti projektin alkaessa reilut kymmenen vuotta sitten olla 400 miljoonaa puntaa.

Stadionin kalleus rajoitti myös manageri Mauricio Pochettinon mahdollisuuksia toimia siirtomarkkinoilla, ja Spursin pelaajamateriaali on kapea. Kun Harry Kanen nilkat saivat viime viikolla runtua Manchester Cityn Fabian Delphiltä Mestareiden Liigan ottelussa, ei Pochettino voinut juoksuttaa kentälle noin vain Gabriel Jesusin kaltaista vaihtopelaajaa, kuten Pep Guardiola saattoi tehdä.

Tottenham on muutenkin kärsinyt huomattavan paljon loukkaantumisista kuluvalla kaudella. Niitä selittää myös hyökkääjäkaartin osakseen saama porukan kova kuormitus. Tosin viikonloppuna hattutempun heikkoa Huddersfieldia vastaan iskenyt Lucas Moura saattaa olla erittäin kova tekijä jatkossa.

ILMOITUS

Tottenhamin uudella kotikentällä on nyt pelattu niin Valioliigaa kuin Mestareiden Liigaa. Toki sitä ajettin jo sisään muun muassa veteraaniottelussa Tottenhamin legendojen kohdattua Interin kollegansa. Otteluun toi suomalaisväriä Teemu Tainio, joka pääsi pelaamaan yhdessä muun muassa Paul Gascoignen ja Jürgen Klinsmannin kanssa. Ja tekipä ”Teme” itse asiassa ottelussa maalinkin!

Ensimmäisen virallisen täysosuman stadionilla teki kuitenkin Son Heung-min, joka nousi paitsion rajamailta iskuetäisyydelle ja täräytti pallon Edersonin taakse. 1–0-voiton napannut Tottenham on kuitenkin kovassa paikassa Manchester Cityn isännöidessä puolivälieräotteluiden toista puoliskoa keskiviikkona. Tuon ottelun lopputulos ei ole tiedossa tätä kirjoitettaessa, mutta mielenkiintoisen sävyn tilanteeseen tuo se, että joukkueet kohtaavat toisen kerran heti lankalauantaina Valioliigaottelun merkeissä.

Kotimaansa sarjassa Tottenhamilla on paineita lähinnä neljän sakissa pysyäkseen. Kolmantena sarjassa 67 pisteellä oleva seura voi vielä tappioiden tielle joutuessaan lipsahtaa ulos europeleistä. Se on kuitenkin voittanut kaksi ottelua peräkkäin kehnon jakson jälkeen.

Vakioriviltä ei kuitenkaan löydy ”Spursin” peliä, vaan brittimatsien ohella veikkaamaan pääsee tällä kertaa useampaa eurooppalaista pääsarjaa. Valioliigasta esiin on nostettu muun muassa Wolverhamptonin ja Brightonin matsi. Parhaaksi nousijajoukkueeksi pitkään aikaan tituleeratulla Wolvesilla on riveissään Portugalin maajoukkuepelaajia. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet sangen mollivoittoisesti. Vieraat tarvitsevat kovasti pisteitä varmistaakseen sarjapaikkansa, joten ennakkoon vahvemman kotijoukkueen ykkösen oheen kakkonen.

Varmana kevään merkkinä voinee pitää myös Veikkausliigan tuloa vakioon. Vastakkain ovat IFK Mariehamn ja RoPS. Rovaniemeläiset ovat pitkän matkan rasittamia, ja maanantaina upeasti tappioasemasta 3–1-vierasvoittoon FC Hongasta noussut kotijoukkue klaaraa homman kotiavauksessaan. Ykkönen.

Vakioveikkauksen peliaika päättyy lauantaina 20.4. klo 16.58. Kansan Uutiset suosittaa 64 merkin järjestelmää: 1(2), 1, 2, 2(X), 2, 1, 1(2), 2, 1(X), 1, 2(X), 1(2), 1.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 30 €/3 kk + sähköinen digilehti 3 kuukaudeksi 4,90 €.