Jarno Mela

Eurovaalien ehdokaslistat viimeistellään ennen pääsiäistä.

Vasemmistoliiton ensimmäinen varapuheenjohtaja Hanna Sarkkinen lähtee ehdokkaaksi europarlamenttivaaleihin. Sarkkinen kertoo saaneensa sekä ennen että eduskuntavaalien jälkeen paljon pyyntöjä asettua ehdolle. Viime sunnuntain eduskuntavaaleissa Sarkkinen sai Oulun vaalipiirissä yli 11 100 ääntä.

– Minulla meni eduskuntavaalit tosi hyvin. Siinä mielessä se on luonteva asia. Itse olen ensisijaisesti puolueen eteen tekemässä vaalivoittoa ja -työtä. Tämä on yhteinen ponnistus, Sarkkinen kertoo Kansan Uutisille.

Sarkkinen huomauttaa, että Suomessa ei aina huomata, kuinka tärkeät eurovaalit ovatkaan. Suomalaiset tiedotusvälineet seuraavat EU:ta verrattain laiskasti, jolloin europarlamentin valta jää piiloon.

”Vasemmisto lähtee eurovaaleihin puhumaan Green New Dealista”

– Eduskunnassa sen huomaa, koska iso osa Suomen lainsäädännöstä perustuu EU-tason direktiiveihin, asetuksiin ja päätöksiin, Sarkkinen sanoo.

Eduskuntavaalien aikaan käyty ilmastokeskustelu on olennaista – ellei vielä olennaisempaa – Euroopan tasolla. Vasemmistoliitto nostaakin eurovaaleissa vahvasti esiin ilmaston.

ILMOITUS

– Vasemmisto lähtee nyt eurovaaleihin puhumaan Green New Dealista eli ilmastokestävästä jälleenrakentamisesta, jossa yhdistyy ilmastokestävän yhteiskunnan rakentaminen ja uuden työn luominen panostamalla ilmastokestäviin investointeihin ja uusiutuvaan energiaan.

Euroopasta reunaehdot Suomelle

EU-tasolla tehdään myös raha- ja talouspoliittisia päätöksiä, joilla on valtava merkitys Suomelle, Sarkkinen huomauttaa.

– Pitkälti Euroopan tasolla määritellään reunaehdot, joiden pohjalta Suomessa toimitaan. Veroparatiisitalouteen voideen myös puuttua tehokkaammin Euroopan tasolla.

Niin Suomessa kuin muualla Euroopassa äärioikeistolainen räyhäpopulismi on nousussa. Sekin painoi Sarkkisen päätöksessä.

– Tarvitsemme inhimillistä vastavoimaa joka puolelta nousevalla oikeistopopulismille. Se vastaus ei voi olla tiukempi talouskuri. Meidän vastauksemme on, että panostetaan ihmisten hyvinvointiin ja koulutukseen sekä rakennetaan tervettä ja oikeudenmukaista talousjärjestelmää.

Kampanja käyntiin vappuna

Eurovaalit järjestetään reilun kuukauden päästä 26. toukokuuta. Sarkkinen arvioi aloittavansa vaalikampanjan vapun tienoilla.

Oman mutkansa kampanjointiin tuo edessä olevat hallitusneuvottelut. Jos vasemmistoliitto on niissä mukana, istuu myös Sarkkinen Helsingissä Säätytalolla.

Eurovaalien ehdokaslistat tulee luovuttaa viimeistään huomenna torstaina. Vasemmistoliitto on nyt nimennyt reilusti yli kymmenen ehdokasta eurovaaleihin.

Paikkaa europarlamentitin ovat hakemassa Sarkkisen lisäksi hakemassa muun muassa nykyinen meppi Merja Kyllönen, kaksi kautta kansanedustajana istunut Silvia Modig, Sinikka Torkkola ja Mia Haglund.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!