Lehtikuva/Jussi Nukari

Juha Sipilän (kesk.) hallituksen esittämä ja eduskunnan hyväksymä taksiuudistus tökkii. Uudellamaalla valvonta paljasti taksin ratista pari etsintäkuulutettua ja yhden humalaisen. Ainoastaan puolet tarkastetuista 106 taksista osoittautui moitteettomiksi.

Moni maaseudun taksiyrittäjä on joutunut kannattamattomuuden takia laittamaan ”hanskat tiskiin.” Median mukaan varsinkin niin sanottujen Kela-taksien saannissa on ollut vaikeuksia. Kyyti on tullut myöhässä tai ei ole tullut lainkaan. Matkojen hinnat ovat varsinkin pääkaupunkiseudulla nousseet.

Poliisin liikennelupapuolesta eräässä itähämäläisessä kaupungissa noin kymmenen vuotta vastanneena voin syvällä rintaäänellä sanoa, että taksiliikenteessä kaikki oli ennen paremmin. Liikenneluvan myöntämisen ehtona oli yrittäjän luotettavuus, kyky vastata velvoitteistaan, ajoneuvon kunto, kuljettajan palvelualttius ja paikkakunnan tuntemus. Ennen luvan myöntämistä yrittäjän ja kuljettajan taustat tarkistettiin rikosrekisteristä.

Vanhaan hyvää aikaan taksin kyytiin uskalsi turvallisin mielin lähettää yksin alle kouluikäisen lapsen tai muistisairaan vanhuksen.

Taito Taskinen

Kuopio