Lehtikuva/Martti Kainulainen

Kommentti: Tasavallan presidentti vaati eilen nopeita ilmastotoimia. Kai häntäkin nyt haukutaan kuten nuoria, ihan vain tasapuolisuuden vuoksi.

Ylipäällikkö on pitänyt puheen. Eduskunnan päätösistunnossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö meni kiittämään heitä, joita on haukuttu ilmastovouhottajiksi.

Timo Haapala, Mika Koskinen, Pekka Ervasti ja kumppanit, nyt on teillä mahdollisuus osoittaa suoraselkäisyytenne. Jos kykenee mollaamaan punavihreitä, nuoria ja koululaisia ilmastovouhotuksesta, voi varmaan myös mollata ylipäällikköä. Maanpuolustuskurssit on varmasti jo käyty, linnanjuhliiin kutsuttu, enää ei ole mitään hävittävää. Eduskunnan kuppilassa voi sitten röhöttää makeasti, kuinka osuvasti saikin sitten ”tempaistua”.

Kerrataan vielä, mitä Sauli Niinistö eilen sanoi. Hän muistutti sanoneensa jo aiemmin – maanpuolustuskurssin avajaisissa, että ”planeettamme Maan puolustaminen on niin ikään maanpuolustusta”.

– Tiedämme nyt, mitä 1,5 asteen tavoitteen saavuttaminen meiltä edellyttää. Tiedämme myös entistä selvemmin, miten dramaattinen ero on 1,5 asteen ja kahden asteen lämpenemisen välillä.

– Nuoret sen ainakin ovat ymmärtäneet, että asialla on kiire. Hyvä niin. Nuoret vaativat tämän päivän päätöksentekijöiltä uudenlaista päättäväisyyttä. Heidän ääntään on kuultava, sillä he ovat todellisia asianomistajia. Panoksena on ennen muuta heidän ja heitä seuraavien sukupolvien tulevaisuus.

Näitä nuoria te olette haukkuneet ja lytänneet. Tasapuolisuuden vuoksi tempaiskaa nyt sitten oikein mojova kolumni, jossa lytätään hurskasteleva ylipäällikkö.

Ja huomasittehan myös, että ylipäällikkö meni puolustamaan perustuslakia! Mitä fundamentalismia!