Vaalitaisto käy vilkkaana sosiaalisessa mediassa. Vasemmiston helsinkiläisehdokkaat ovat saaneet taakseen tunnettuja tukijoita eikä kohuiltakaan ole vältytty.

Näyttelijä Riku Nieminen rikkoi vaalisalaisuuden jakamalla sosiaalisessa mediassa kuvan äänestyslipukkeestaan, johon oli kirjoittanut numeron yhdeksän.

”Sinne läks lipuke! Mai Kivelä, Vasemmistoliitto, sai ääneni! Muistathan käyttää äänioikeuttasi!”

Tämä tempaus pääsi myös iltapäivälehtien otsikoihin, sillä äänestyskopissa ei saa kuvata.

Kivelän tukijoihin kuuluvat myös esimerkiksi kosmologi Syksy Räsänen, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, kirjailija Risto Isomäki, näyttelijä Saara Kotkaniemi ja filosofian tutkija ja ympäristö- ja eläinetiikan dosentti Elisa Aaltola.

Aikuiset-televisiosarjan päähenkilönä parhaillaan loistava näyttelijä Anna Airola puolestaan puhalsi vetopasuunalla fanfaarin Kivelän kunniaksi ja jakoi siitä videon Instagramissa.

ILMOITUS

Silvia Modig on saanut suosituksia kansanedustajakollegoiltaan muista puolueista. Satu Hassi, Touko Aalto, Juhana Vartiainen ja Anders Adlercreutz luonnehtivat Modigia muun muassa sanoilla ponteva, hyväsydäminen, neuvotteleva, asiansa osaava ja välitön.

Veronika Honkasalon tukivideolla esiintyvät muun muassa näyttelijät Eero Ritala ja Essi Hellén, toimittaja Airin Bahmani, teatteriohjaaja Kaisa Korhonen ja professori Jaakko Hämeen-Anttila.

”Päättäjiksi tarvitaan ihmisiä, jotka ymmärtävät talouden olevan ihmisiä varten eikä päinvastoin”, perustelee Honkasalon äänestämistä kansantaloustieteen professori Markus Jäntti videolla.

Honkasalon tukijoihin kuuluvat myös muun muassa kirjailija Aulikki Oksanen, laulaja-näyttelijä Vuokko Hovatta ja näyttelijä Minttu Mustakallio:

“En halua kotimaatani johdettavan kuin yritystä. Haluan tuloista riippumatonta yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, nykyhallituksen linjaa vastaan. Siksi Veronika.”

Paavo Arhinmäelle hänen tukijansa tekivät vaalivideon, johon keräsivät koosteen Arhinmäen palavimmista puheista eduskunnassa. Mukana on myös kuuluisa ”takinkääntötemppu”.