Jarno Mela

Maran viime hetken vaalivinkit

Parasta nyt vihon viimeisinä kampanjapäivinä on aktiivinen, ”raaka” jalkatyö.

Ihmisiä on kohdattava, kuunneltava ja esitettävä vaihtoehtoja.

Ykkösviesti: Perustoimeentulo turvattava.

Oululainen politiikan konkari Martti Korhonen kertoo tekevänsä suurempaa kampanjaa kuin ollessaan itse ehdokkaana.

Nykyinen Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhonen oli eduskunnassa koko 90-luvun aina vuoteen 2015. Nyt hän vaikuttaa Oulun kaupunginvaltuustossa ja kiertää aktiivisesti kampanjoimassa ympäri maata.

– Kampanjointi Pohjois-Pohjanmaalla on vauhdikkainta mitä minä olen nähnyt vuosien mittaan. Pettymys on, jos vasemmistoliitto ei saa kolmea paikkaa, kertoo Korhonen.

Puolueen asettamaa neljän kansanedustajan tavoitetta hän ei pidä realistisena, mutta kolme paikkaa hän uskoo irtoavan. Aikaisemmasta poiketen innostunutta kampanjaa tekee iso joukko, myös vähemmän tunnetut ehdokkaat.

ILMOITUS

– Muutosta haetaan nykypolitiikkaan. Se nousee puheissa selkeästi esiin, sanoo Korhonen.

Sipilän hallituksen leikkauksille kyytiä

Eniten puhuttavat indeksien jäädytykset ja lääkkeiden omavastuut. Sipilän hallitus saa kuulla äänestäjiltä kunniansa asumistuen, elatustuen, peruspäivärahan, työmarkkinatuen, aikuiskoulutustuen ja vuorottelukorvauksen jäädyttämisestä.

Korhonen sanoo lääkkeiden omavastuiden korotusten ja matkakorvausten leikkausten riepovan erityisesti kaupunkialueen ulkopuolella.

– Perustoimeentulo pitäisi olla sillä tasolla, ettei tarvitse valita ostaako lääkkeitä vai leipää, kuvaa Korhonen äänestäjien tuntoja.

Hän nostaisi perustoimeentulon turvaamisen ylitse kaikkien muiden tavoitteiden, jos olisi valittava vain yksi teema.

Perussuomalaisten hallitusteot pyyhitty sivuun

Korhonen kokee vastenmieliseksi äänten kalastelun Oulun raiskausrikoksilla. Tähän syyllistyvät perussuomalaisten lisäksi kokoomus ja vähäisemmässä määrin moni muukin puolue.

– On suorastaan yllättävää, miten perussuomalaiset ovat kyenneet valkopesemään kasvonsa hallituksen jäljiltä. Perussuomalaisia ei koeta hallituspuolueeksi, vaikka puolue oli leikkaamassa pienituloisilta.

Korhonen muistuttaa, että perussuomalaiset oli samassa hallituksessa keskustan ja kokoomuksen kanssa tekemässä leikkauksia perustoimeentuloon.

Maran viime hetken vaalivinkit

Parasta nyt vihon viimeisinä kampanjapäivinä on aktiivinen, ”raaka” jalkatyö.

Ihmisiä on kohdattava, kuunneltava ja esitettävä vaihtoehtoja.

Ykkösviesti: Perustoimeentulo turvattava.