Lehtikuva/Mikko Stig

”Äänestäjien hyvä tietää, että koko perussuomalaisten eduskuntaryhmä on ollut painamassa vihreää nappia pienituloisiin kohdistuneissa leikkauksissa.”

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo Ilta-Sanomien vaalitentissä, ettei pidä mahdollisena osallistua samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa.

– Se on puolue, jossa yhdistyy kokoomuslainen talousajattelu hyvin tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan. Siksi en pidä mahdollisena, että olisimme samassa hallituspohjassa.

Andersson muistuttaa perussuomalaisten kuluneella hallituskaudella olleen hyväksymässä pienituloisiin kohdistuneita leikkauksia.

– Onhan se hyvä äänestäjien tietää, että koko perussuomalaisten eduskuntaryhmä on ollut painamassa vihreää nappia pienituloisiin kohdistuneissa leikkauksissa. He valitsivat kyllä kantansa silloin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on väittänyt muiden puolueiden olevan valmiita kiristämään omia maahanmuuttolinjauksiaan pitääkseen kiinni omasta kannatuksestaan. Ainakaan vasemmistoliitoon tämä ei Anderssonin mukaan päde.

– Meille on tärkeä periaate se, että me emme anna tuumaakaan periksi rasisteille. Haluamme toimia sellaisen yhteiskunnan eteen, jossa ihmisiä kohdellaan yhdenvertaisina ja tasa-arvoisina.

Hallitusyhteistyötä kokoomuksen kanssa Andersson pitää epätodennäköisenä. Yhteistyö keskustan kanssa riippuu sisällöllisistä linjauksista ja ohjelmasta.