Mytologiasta ponnistavat kirjat käsittelevät nuorille tärkeitä aiheita.

Sini Helmisen suomalaisesta mytologiasta ammentava reaalifantasiasarja Väkiveriset on sekoittanut yhteen kansantaruja ja nuorten elämään liittyviä kipupisteitä.

Sarjan päätösosa Maan povessa tuo edellisistä itsenäisistä osista tutut hahmot yhteen, kun heitä kaikkia auttanut sinipiika Tuulia on kadonnut tai kaapattu. Jäljet johtavat maan alle maahisten maailmaan, jossa kaikki on ylösalaisin.

Yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille suunnatun Väkiveriset –sarjan teemoiksi ovat nousseet muun muassa tasa-arvo, rasismi, ihmisoikeudet ja ympäristökysymykset. Maan povessa nostaa vielä erikseen esille sen, että tehdyillä valinnoilla voi olla kauaskantoisia seurauksia.

Sini Helminen: Maan povessa. Myllylahti 2019. 248 sivua.

Matkijalintu kultahäkissä

Cecilia Ahern kirjoittaa näennäisen kepeitä kirjoja, joissa usein on seassa hyvinkin painava sanoma. Hänen kirjoissaan on käsitelty muun muassa läheisen kuolemaa, mielenterveysongelmia ja työelämän paineita.

ILMOITUS

Lyyralintu on kertomus dokumenttiryhmän vahingossa löytämästä Laurasta, joka on elänyt koko elämänsä eristyksissä muista ihmisistä. Hän osaa matkia mitä tahansa ääniä, kuten Australiassa elävä lyyralintu.

Sattumusten kautta metsässä elänyt Laura päätyy kaupunkiin ja tosi-tv:n kykyohjelmaan, jossa markkinointikoneisto yrittää ottaa hänestä kaiken irti.

Laura yrittää seurata sydäntään, mutta avara kaupunki saattaa muuttua häkiksi, joka vaientaa lyyralinnun ikiajoiksi.

Cecilia Ahern: Lyyralintu. Suomentanut: Lauri Sallamo ja Heidi Tihveräinen. Gummerus 2019. 470 sivua.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.