Maire Soiluva

Tilinpäätös kuluneesta neljästä vuodesta lauantaina Kansalaistorilla ja eduskuntatalolla.

Neljän vuoden ajan toiminut Joukkovoima-liike kokoontuu lauantaina viimeisen kerran muistuttamaan Juha Sipilän hallituspolitiikan epäkohdista. Ei jatkoon -mielenosoituskokoontuu Helsingin Kansalaistorille kello 14 alkaen ja kulkueen jälkeen kello 16 tapahtuma jatkuu eduskuntatalolla.

Liikkeen mukaan kuluneen neljän vuoden aikana toimitusministeriönä jatkava Sipilän hallitus on leikannut ja jäädyttänyt, lakkauttanut ja keskittänyt, myynyt ja yksityistänyt, uhkaillut ja painostanut. Samaan aikaan puoluepoliittisesti sitoutumaton Joukkovoima-liike on järjestänyt leikkauksia vastustavia ja perusoikeuksia puolustavia mielenilmauksia Helsingissä ja ympäri Suomea.

Nyt on vuorossa vaalikauden tilinpäätös.

– Ennen vaaleja jokainen hallituksessa istunut puolue lupasi hyvinvointia kaikille, mutta otti koulutuksesta, lapsilta, työttömiltä, työläisiltä, sairailta, vammaisilta ja eläkeläisiltä, muistuttaa omaishoitaja ja pappi Raisa Lehtomäki.

– Päätöksiä on kutsuttu vaikeiksi mutta tarpeellisiksi, talouden kannalta välttämättömiksi toimenpiteiksi. Joukkovoima-liike on eri mieltä.

ILMOITUS

– Me emme halua nähdä eduskunnassa enää yhtään päättäjää, joka ennen vaaleja valehtelee olevansa pienen ihmisen puolella ja leikkaa sitten heikoimmassa asemassa olevilta.

Lehtomäellä on kotona huolehdittavanaan vammainen nuori ja iäkäs äiti. Hän on niistä, jotka ovat osallistuneet Joukkovoiman marsseihin vaatien parempaa suuntaa päätöksenteolle.

Mielenosoitus järjestäytyy blokkeihin teeman mukaan. Mukana on muun muassa vammaisten, työläisten ja työttömien sekä rauhanjärjestöjen blokki.