All Over Press/Juha Metso

Kansainvälisessä nosteessa oleva pop-tähti haluaa olla heikompien puolella.

Vasemmistoliiton Kaikille!-konserttikiertueella nähdään muun muassa kovassa maailmanlaajuisessa nosteessa oleva Alma. Konsertteja järjestetään Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Vasemmistoliitto järjestää sarjan konsertteja osana eduskuntavaalikampanjaansa. Kaikille!-kiertueellaan vasemmistoliitto haluaa tehdä politiikasta lähestyttävämpää etenkin nuorille.

– Ilmastonmuutos ja eriarvoistuminen uhkaavat erityisesti nuorten tulevaisuutta. Sen takia meille on tärkeää tehdä yhteiskunnallisesta keskustelusta mahdollisimman helposti lähestyttävää. Kaikille!-konsertteihin on helppo tulla riippumatta siitä, mitä puoluetta äänestää tai äänestääkö, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo.

Kiistatta Suomen ykkösartisteihin kuuluva Alma lähti mukaan esiintyjäksi, koska haluaa kannustaa nuoria käyttämään äänioikeuttaan.

– Haluan inspiroida nuoria äänestämään ja olemaan kiinnostuneita politiikasta ja mä haluan olla heikompien puolella ja vasemmiston bileissä esiintyminen tuntuu luonnolliselta ja supersiistiltä, Alma kertoo.

ILMOITUS

Kaikille! -konserteissa esiintyvät myös loppuunmyytyjä saleja tansittaneen D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-kollektiivin Yeboyah, SOFA ja Adikia, sekä hypetetyt Onni Boi ja Kynnet.

Huippuesiintyjien lisäksi lavalla nähdään suomalaisia kulttuurivaikuttajia puhumassa tämän hetken suurimmista yhteiskunnallisista kysymyksistä: ilmastonmuutoksesta ja eriarvoistumisesta. Konserttien puheohjelman tuottavat suositun Omaa luokkaa -podcastin Mia Haglund ja Taija Roiha.

Konsertteihin on vapaa pääsy. Ne järjestetään 30.3. Helsingissä (The Cirkus), 5.4. Tampereella (Yo-talo/) ja 7.4. Jyväskylässä (Lutakko/).