Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Kommentti: Poliitikot heräsivät Timo Soiniin kohdistuneen iskuyrityksen jälkeen. He ovat unessa, jos luulevat, että maassa on siihen asti vallinnut vaalirauha.

Jos haluat tietää, mitä on poliittinen väkivalta Suomessa ja näissä vaaleissa, katso tämä vasemmistoliiton helsinkiläisehdokkaan Suldaan Said Ahmedin video. Hän lukee siinä saamaansa vihapostia. Tappouhkauksia, apinaksi nimittelyä, raiskaajaksi syyttelyä.

Video on tehty 12. maaliskuuta, melkein kaksi viikkoa ennen kuin Suomessa herättiin poliittiseen väkivaltaan. Se tapahtui sunnuntaina, kun Soldiers of Odin -pukuinen mies yritti lyödä ulkoministeri Timo Soinia Korson maalaismarkkinoilla.

Samanlaisesta vaalityön häirinnästä ovat kertoneet monet muutkin ehdokkaat jo viikkojen ajan. Suuri osa on Suldaan Said Ahmedin lailla maahanmuuttajataustaisia eri puolueista.

Mutta siitä kertovat myös vasemmistolaiset ehdokkaat.

Puoluejohtajat laidasta laitaan tuomitsivat sunnuntaina Soiniin kohdistuneen iskuyrityksen, niin kuin oikein onkin. Puhemies Paula Risikko totesi, että poliittisen väkivallan tulo Suomeen on estettävä.

ILMOITUS

He kaikki ovat oikeassa, mutta samalla väärässä, jos luulevat, että poliittinen väkivalta tuli sunnuntaina Suomeen. Se on ollut täällä jo pitkään, mutta jäänyt vaille huomiota, koska uhreilla ei ole turvamiehiä eikä sellaista nimeä, että se ylittäisi uutiskynnyksen.

On jokaisen puoluejohtajan asia tuomita kaikki poliittinen väkivalta, jota vihapuhekin on. Se on demokratian puolustamista ja yhteinen asia, joka ylittää puoluerajat, koska kohteitakin on useimmissa puolueissa.

Tässä ei ole mitään vaikeaa, toimikaa ja tehkää se heti.