Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Aluksi on syytä lausua 2 468 kiitosta. Se on ehdokkaitten yhteismäärä 14. 4. järjestettävissä eduskuntavaaleissa. Yli 90 prosenttia heistä pettyy sen illan kuluessa, mutta jokainen on antanut arvokkaan panoksen kansanvallan alttarille.

Nykyinen eduskunta päätti työnsä tiistaina. Ehdokasnumerot on arvottu, vaalikoneet avattu, tv-tentit alkaneet ja kenttätyö pääsee todella vauhtiin.

Samalla alkoivat äänestäjien juhlaviikot. On varaa, mistä valita. Ehdokkaitten ja ryhmien kirjo kattaa kaikki värit äärivasemmalta äärioikealle ja esimerkiksi ilmastohuolestuneista täysin huolettomiin.

Televisiosta tutut edustajat, jopa ministerit, sekä monet julkisuuden henkilöt lähestyvät vaalikansalaista nöyrällä asenteella: saisiko olla esite?

Tulevat kolme viikkoa toreilla ja kaduilla saa ilmaista kahvia, pullaa ja piparia. Voi saada karkkiakin. Soppatykit ajetaan asemiin. Nokkelin vaalikansalainen syö koko aterian jälkiruokineen ja kahveineen.

ILMOITUS

Ja mikä parasta, heti kun eduskuntavaalien tulos on vahvistettu, alkaa koko revohka alusta. Jo 26.5. äänestetään eurovaaleissa.


Hyvä lukija!

Kiitos, että luit jutun. Tämä juttu on kirjoitettu kotiin tilattavaan lehteemme.

Jokainen tilaus vahvistaa toimituksemme resursseja kirjoittaa luotettavia uutisia ja juttuja verkkoon.

Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia!

Tarjoushintaan kotiin kannettuna 20 €/2 kk. Sähköinen digilehti alkaen 4,90 €/ kk.