All Over Press/Tomi Natri /

Ulosmarssiin osallistuneiden nimiä kerätty ilman lakiin perustuvaa oikeutta.

Ammattiliitto Pron mukaan Veikkaus painostaa ja syrjii työntekijöitä, jotka kuuluvat ammattiliittoon. Liitto sanoo työnantajan toiminnan käynnistyneen henkilöstön protestoitua ylimitoitetuiksi katsomiaan yhteistoimintaneuvotteluita.

Tyytymättömyys ja huoli työpaikoista sai Veikkauksen työntekijät marssimaan ulos työpaikoiltaan perjantaina 8. maaliskuuta. Veikkaus suunnittelee irtisanovansa noin 400 henkeä, lopettavansa taloudellisesti kannattavan pelipöytätoiminnon ravintoloissa ja Pelaamoissa sekä niihin liittyvät tukitoimet.

Ammattiliitto Pro otti vastuun ulosmarssista ja kehotti jäseniään toimimaan vastuullisesti lähtiessään ulos työpaikoistaan.

– Neuvoimme työntekijöitä leimaamaan itsensä asianmukaisesti ulos ja näin keräämiemme tietojen valossa on myös tapahtunut. Ilmoitimme myös Veikkauksen henkilöstöjohdolle ulosmarssista, kertoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Veikkaus on jo aikaisemmin ilman lakiin perustuvaa oikeutta kerännyt ulosmarssiin osallistuneiden nimiä perustellen asiaa palkanmaksuun liittyvillä tarpeilla. Työnantaja on myös kutsunut ulosmarssiin osallistuneita työntekijöitä kahdenkeskisiin kuulemiskeskusteluihin, joille ei ole perustetta.

ILMOITUS

”Veikkaus rikkoo yhdenvertaisuuslakia”

Pron Malisen mukaan Veikkaus rikkoo yhdenvertaisuuslakia syrjimällä ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitään.

– Kyse on myös työnantajan puolelta tapahtuvasta työtaistelutoimenpiteeseen verrattavasta painostamisesta.

Malinen on myös huolissaan jäsenten oikeusturvasta. Oikeus ammatilliseen järjestäytymiseen on perusoikeus, jota kaikkien työnantajien on kunnioitettava.

– Ulosmarssi on aina heikomman osapuolen epätoivoinen yritys vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. On todella irvokasta ja huonoa johtamista, että vastuullisuutta korostava valtionyhtiö osoittaa näin suurta halveksuntaa omia työntekijöitään kohtaan.