Lehtikuva/Emmi Korhonen

Parempi palkka pitäisi hoitoalan henkilöstön alalla.

Koulutetun hoitohenkilöstön palkkoja on korotettava 1,8 prosenttiyksikköä miesvaltaisten alojen palkkoja enemmän seuraavien kymmenen vuoden ajan. Lisäksi valtion on sitouduttava tasa-arvo-ohjelmaan varaamalla palkankorotuksiin 100–150 miljoonaa euroa vuosittain, vaativat Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer sekä Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy hallitusohjelmatavoitteessaan.

– Päättäjien on kannettava vastuunsa. Palkkatasa-arvoon tarvitaan riittävä määrä rahaa, jolla palkkamonttua kurotaan umpeen, SuPerin toiminnanjohtaja Arja Niittynen totesi järjestöjen yhteisessä mediatilaisuudessa tiistaina.

Järjestöt ovat huolissaan henkilökunnan jaksamisesta ja riittävyydestä.

– Meidän alamme vetovoima ja houkuttelevuus on kiistatta laskenut, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen kertoo.

Sosiaali- ja terveysalalta valmistuneet väsyvät muutaman työvuoden jälkeen ja saattavat vaihtaa alaa.

ILMOITUS

Tällä hetkellä 320 000 koulutetusta sotealan työntekijästä 32 000 on siirtynyt työskentelemään esimerkiksi hallinnossa tai opettajana. 40 000 soteammattilaista on vaihtanut kokonaan alaa.

Hoitoalan työvoimatarve kasvaa tulevina vuosina mutta alhainen palkkaus sekä johtamisen ongelmat työpaikoilla karkottavat osaajia.

Naisten palkat jääneet kuoppaan

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt ovat sitoutuneet vuosiksi 2006–2019 samapalkkaisuusohjelmaan, jonka tavoitteena on kaventaa miesten ja naisten palkkaeroa. Ohjelmasta huolimatta naisten ja miesten palkkaero on kaventunut vain noin neljä prosenttiyksikköä.

Naisten euro on likimain 84 senttiä miehen eurosta.

– Jos tällaisella vauhdilla ajetaan palkkatasa-arvoa eteenpäin, niin me saatamme saavuttaa sen vuonna 2090, Niittynen toteaa.

Juha Sipilän (kesk) hallituksen kiky-sopimus vei palkkatasa-arvoa huonompaan suuntaan. Myöskään keskitettyjen työmarkkinasopimusten samapalkkaeristä ei ole sovittu sitten vuoden 2010. Keskitettyjä työmarkkinaratkaisuja ei enää tehdä.

Järjestöjen mukaan myöskään perhevapaiden tasa-arvoinen käyttö ei etene niin kauan kun naisvaltainen hoitoala on palkkakuopassa.

Kansainvälinen ja EU-oikeus sekä kansallinen lainsäädäntö velvoittavat samapalkkaisuuteen.

Muualla maailmassa onnistuu

Uudessa-Seelannissa sotealan palkankorotusten taustalla on tuomioistuinprosessi. Kansainvälisen työjärjestö ILO:n sopimusta tulkittiin naisvaltaisten alojen eduksi tasa-arvoiseksi miesvaltaisten alojen kanssa. Maassa on päätetty nostaa sotealan palkkoja 15–49 prosenttia, joka tarkoittaa noin 1,3 miljardin euron kokonaiskustannuksia viiden vuoden aikana. Alalla työskentelee 55 000 henkilöä.

Saksan julkisen sektorin työntekijät saavat 8 prosentin palkankorotuksen. Hoitajien peruspalkkaa nostetaan 120 euroa.