Lehtikuva/Timo Jaakonaho

Vasemmistoliiton tentti on vuorossa 27.3.

14. huhtikuuta pidettävät eduskuntavaalit tulevat tästä illasta lähtien televisioon ja Ylen osalta myös radioon. Vaaliohjelmien sarjan aloittaa Ylen Suuri vaalikeskustelu TV1:ssä kello 21. Yhdeksältä eduskuntapuolueen puheenjohtajalta kysytään, mikä puolueita erottaa, miten ne laittaisivat terveydenhuollon kuntoon ja miten ja millä rahalla torjuvat ilmastonmuutosta.

Toimittajina ovat Seija Vaaherkumpu ja Sakari Sirkkanen.

Ylen toinen suuri vaalikeskustelu torstaina 11.4. päättää perinteisesti vaaliohjelmien sarjan.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien tentit alkavat Yle TV1:ssä ensi maanantaina kello 21 RKP:llä ja päättyvät aprillipäivänä sinisiin. Vasemmistoliiton tentti on keskiviikkona 27.3. Kysyjinä ovat Kirsi Heikel ja Olli Seuri vetäminä. Puoluejohtajat pitävät myös suoran televisioidun puheen.

Pienpuolueiden vaalitentin vetää tiistaina 2.4. Jari Niemelä.

ILMOITUS

Teemoina ilmasto ja työ

Puheenjohtajatenttien lisäksi Yle järjestää kaksi teemakeskustelua. Toisen aiheena on ilmastonmuutos, toisen se, miten entistä suurempi osa suomalaisista saadaan töihin.

TV1:ssä 4.4. kello 21 alkavan keskustelun aiheena on ilmasto. Työstä ja toimeentulosta keskustellaan 9.4. Ilmastolähetyksen juontavat Sanna Savikko ja Antti Koistinen, talouteen keskittyvässä lähetyksessä Savikon juontoparina toimii Jyrki Hara.

Puolueiden nuorisojärjestöjen puheenjohtajat keskustelevat 12.4. suorassa lähetyksessä, joka tulee Helsingin Oodi-kirjastosta.

Vaalisohva jo nähtävissä

Yle on järjestänyt myös tilaisuuksia, joissa ehdokkaat kohtaavat äänestäjiä heidän kotisohvillaan. Jokaisessa vaalipiirissä kuvatut keskustelut ovat jo nähtävillä YleAreenassa.

Radio Suomen Suuri vaalitenttipäivä on maanantaina 8.4. Yle Radio 1:n Ykkösaamu tekee yhteistenttejä Aamu-tv:n kanssa ajalla 18.3.–1.4. kello 8.10–8.30. Politiikan toimittaja Pirjo Auvisen tentittäväksi tulee joka aamu yksi eduskuntapuolueen edustaja.

Ylen tulosilta alkaa 14.4. TV1:ssä kello 19.30.

Maikkarilla kisaillaan

MTV järjestää kahtena sunnuntaina 31.3. ja 7.4. vaaliohjelman Sinustako kansanedustaja, jossa ehdokkaat ottavat mittaa toisistaan väittelyssä ja puhetaidossa. Ohjelmat lähetetään kello 21–22.. Kilpailuhenkisen ohjelman juontavat MTV Uutisista tutut Kirsi Alm-Siira ja Juha Kaija.

10. huhtikuuta on vuorossa Pääministeritentti, jossa suurimpien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat ottavat mittaa toisistaan.

Vaalien tulokset MTV3 kertoo Tulosillassa, joka alkaa 14.4. Seitsemän uutisten jälkeen.