Lehtikuva/Martti Kainulainen

Edellisestä palkankorotuksesta yli viisi vuotta.

Finnairin kotimaan ja Euroopan lentoja hoitavat Norran lentäjät ovat hakemassa ensimmäisiä palkankorotuksia sitten vuoden 2013.

Palkkojen ohella neuvotteluissa haetaan tasaisempaa työnjakoa. Lentäjien työn kuormittavuus ja ansainta jakautuvat epätasaisesti. Norralaisia edustavan FABAn puheenjohtajan Sami Suontaman mukaan ideana on saada samanikäisten lentäjien ansiot ja työkuormat likemmäksi toisiaan.

Ratkaisua on haettu työnantajan Nordic Regional Airlines Norran kanssa joulukuun alusta. Finnair omistaa osan Norrasta. Suurin omistaja on tanskalainen Danish Air Transport.

Työehtosopimus koskee 250 lentäjää. Palkankorotuksista ja muista työehdoista halutaan saada ratkaisu ilman lakonuhkia ja valtakunnansovittelijan toimistoa, kertoo Suontama.

Palkankorotuksista on pidättäydytty vuodesta 2014, jolloin yhtiön kanssa tehtiin säästösopimus.

ILMOITUS

Kansipäällystölle eurotasoinen minimikorotus

Laivojen kansipäällystöä ja sairaanhoitajia koskeva työehtosopimus saatiin maaliin maanantaina sovittelija Jukka Ahtelan johdolla. Lauantaina uhannut työnseisaus peruuntuu. Sopimus on kaksivuotinen.

Sopimuksen mukaan palkkoja korotetaan maaliskuun alusta 1,6 prosentilla. Ulkomaanliikenteen pienimpiin palkkoihin tehdään euromääräinen korotus siten, että taulukko- ja takuupalkkoja korotetaan alustyypistä riippuen 33,50–43,50 eurolla kuukaudessa.

Ensi vuonna korotukset tehdään yleisen linjan perusteella.

Vajaamiehityksestä parempi korvaus

Ulkomaanliikenteen vajaamiehitystilanteissa jäljellä oleva kansipäällystö saa ns. puuttuvan miehen palkan. Uuden sopimuksen mukaan yhtiölle syntynyt todellinen säästö jaetaan jäljellä olevien kesken lisääntyneen työn mukaisesti.

Ehtona on, että kyseiseltä ajalta ei makseta ylityökorvauksia ja että päällystön vahvuus alenee miehitystodistuksessa säädettyä määrää pienemmäksi.

Tarkistuksia tehtiin myös loma-aikaan ja lyhyisiin vapaisiin.

Työvuorolistaan merkityn vuosiloman ajankohtaa ei saa muuttaa ilman työntekijän suostumusta. Kertynyt vuosiloma on annettava yhdenjaksoisena. Loman voi pilkkoa vain, jos työntekijä antaa siihen suostumuksensa.

Työntekijä voi saada lyhyen, korkeintaan kolmen päivän palkallisen vapaan perheen piirissä sattuneen äkillisen sairaustapauksen takia. Uuden sopimuksen mukaan palkallista vapaata voi saada myös isovanhempien äkillisen sairastumisen takia.