Lehtikuva/Johannes Tervo

67 000 allekirjoittajaa vetosi kielellisten oikeuksien puolesta.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat sekä sinisten Vesa-Matti Saarakkala olisivat olleet valmiita turvaamaan Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen. Valiokunta otti kansalaisaloitteen uudelleen käsittelyyn hallituksen sote-uudistuksen kaaduttua.

Valiokunnan keskiviikkona käymässä valmistavassa keskustelussa kävi ilmi, että sote-uudistuksen kaatumisesta huolimatta kokoomus ja keskusta eivät edelleenkään ole valmiita turvaamaan Vaasan ja Pohjanmaan rannikkoseudun elintärkeitä palveluita. Oppositioedustajat uskovat, että kokoomuksen ja keskustan edustajien äänillä kansalaisaloite hylättäneen torstaina.

67 000 allekirjoitusta keränneessä kansalaisaloitteessa vaadittiin lakimuutosta, jolla olisi turvattu vaasalaisten ja Pohjanmaan rannikkoseudun asukkaiden sote-palvelut. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on sote-uudistuksen yhteydessä toistuvasti todennut, että kielelliset perusoikeudet toteutuisivat parhaiten, jos sekä Vaasan että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä on laajan päivystyksen yksiköt.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!