Lehtikuva/Johannes Tervo

67 000 allekirjoittajaa vetosi kielellisten oikeuksien puolesta.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat sekä sinisten Vesa-Matti Saarakkala olisivat olleet valmiita turvaamaan Vaasan keskussairaalan laajan päivystyksen. Valiokunta otti kansalaisaloitteen uudelleen käsittelyyn hallituksen sote-uudistuksen kaaduttua.

Valiokunnan keskiviikkona käymässä valmistavassa keskustelussa kävi ilmi, että sote-uudistuksen kaatumisesta huolimatta kokoomus ja keskusta eivät edelleenkään ole valmiita turvaamaan Vaasan ja Pohjanmaan rannikkoseudun elintärkeitä palveluita. Oppositioedustajat uskovat, että kokoomuksen ja keskustan edustajien äänillä kansalaisaloite hylättäneen torstaina.

67 000 allekirjoitusta keränneessä kansalaisaloitteessa vaadittiin lakimuutosta, jolla olisi turvattu vaasalaisten ja Pohjanmaan rannikkoseudun asukkaiden sote-palvelut. Eduskunnan perustuslakivaliokunta on sote-uudistuksen yhteydessä toistuvasti todennut, että kielelliset perusoikeudet toteutuisivat parhaiten, jos sekä Vaasan että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiireissä on laajan päivystyksen yksiköt.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!