Lehtikuva/Vesa Moilanen

”Varsinkin valinnanvapauden kohdalla on haasteita”, myöntää hallituspuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja.

Hallituspuolue siniset ajaa nyt kaksi rattailla sote-uudistuksessa. Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Vesa-Matti Saarakkala kertoi maanantaina äänestävänsä valinnanvapausmallia vastaan ja piti ”satuna”, että uudistus olisi vietävissä läpi jäljellä olevassa ajassa.

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vastasi iltapäivällä Saarakkalan kritiikkiin sanomalla, että Sininen tulevaisuus on sote-uudistuksen takana niin kuin tähänkin asti.

– Sote-uudistus on äärimmäisen tärkeä. Sosiaali- ja terveyspalvelut on saatava leveämmille hartioille ja kustannusten nousupaineita hillittävä. Suomalaisilla on oikeus tasapuolisiin terveyspalveluihin riippumatta asuinpaikasta. Nyt näin ei ole.

Uudistuksen seuraava etappi on se, että sosiaali- ja terveysministeriö antaa ehdotuksensa sote-uudistuksen vielä ongelmallisten kohtien ratkaisemiseksi sosiaali- ja terveysvaliokunnalle keskiviikkoon mennessä.

Elon mukaan sosiaali- ja terveysministeriön ehdotukset perustuslakivaliokunnan osoittamiin ongelmiin ovat nyt ratkaisevassa roolissa niin sote-uudistukselle kuin sinisten kannalle sen läpiviemiseen.

ILMOITUS

– Varsinkin valinnanvapauden kohdalla on haasteita. Katsotaan, mitä ministeriöstä tulee ratkaisuehdotuksina.

Elo korostaa, että Saarakkalan ratkaisu on henkilökohtainen.

– Olen puhunut Saarakkalan kanssa. Hän kertoi jatkavansa uudistuksen eteenpäinviemistä sosiaali- ja terveysvaliokunnassa. Samassa yhteydessä on syytä muistuttaa, että kokoomuksen kansanedustajista useampi on ilmoittanut vastustavansa koko sote-uudistusta, eivätkä he ole nähneet haasteita vain valinnanvapausmallissa.

Eduskunnassa on nyt 99 sote-uudistuksen kannattajaa ja 100 vastustajaa.

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi 142eur

Tarjous uusille kestotilaajille!

Kestotilauksen ensimmäinen vuosi nyt vain 142€ – säästä 20 euroa.
Voit maksaa tilauksesi 3, 6 tai 12 kuukauden erissä. Kestotilaajana saat lukuoikeuden myös digilehteen.
Tarjous uusille kestotilaajille on voimassa 18.4. saakka.

Tilaa tästä!