Lehtikuva/Mikko Stig

Hallitus kokoontui perjantaina käsittelemään julkisuudessa olleita Oulun ja Helsingin seksuaalirikoksia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää hallituksen perjantaista päätöstä pahimman luokan näennäispolitikointina. Hallitus ilmoitti, että se lähtee selvittämään tulkintoja kansainvälisistä sopimuksista.

Andersson sanoo, että hallitus haluaa päätöksellä tyynnytellä sinisiä, jotka ovat vaatineet muun muassa Suomea tarkastelemaan kansainvälisistä sopimuksista irtaantumista.

– Oletan, että Suomi ei ole irtautumassa kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista, Andersson toteaa.

”Tämän tarmon ja energian hallitus voisi käyttää siihen, että se oikeasti pohtisi, miten seksuaalirikoksia vähennettäisiin”

Kaikesta huolimatta hallituksen päätös on monella tapaa vaarallinen.

– Tämä alkaa mennä todella pahasti huti, Andersson sanoo.

ILMOITUS

Hän huomauttaa, että kansainväliset sopimukset on luotu turvaamaan kaikkien ihmisten oikeuksia.

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoi Helsingin Sanomien mukaan, että tarkoituksena ei ole irtautua sopimuksista. Hallituksen omassa tiedotteessa todetaan: ”Ulkoministeriö käy läpi kansainväliset sopimukset, ja selvittää, voitaisiinko niitä muuttamalla hallita maahanmuuttopolitiikkaa nykyistä paremmin.”

– Tämän tarmon ja energian hallitus voisi käyttää siihen, että se oikeasti pohtisi, miten seksuaalirikoksia vähennettäisiin, Andersson sanoo.

Sen sijaan nyt hallitus tyynnyttelee Anderssonin mukaan puoluetta, jota kukaan ei ole äänestänyt ja jolla on prosentin luokkaa oleva kannatus.