SDP:n ja kokoomuksen ero kapenee.

Perussuomalaiset on hyötynyt odotettua vähemmän Oulun raiskaustapausten tuomasta julkisuudesta, kertoo Helsingin Sanomien tänään julkistama mielipidetiedustelu. Puolueen kannatus nousi joulukuun mittauksesta prosenttiyksikön verran ja oli nyt 9,7 prosenttia. Ylen viime viikolla julkaisemassa tutkimuksessa kannatusnousu oli yli kaksi prosenttiyksikköä.

Viimeiset kyselyt HS:n gallupiin tehtiin viime perjantaina, joten Oulun ja myös Helsingin tapahtumien uusimmat käänteet eivät ehtineet vaikuttaa siihen.

Vasemmistoliiton kannatus kyselyssä on säilynyt liki ennallaan ja on nyt 9,4 prosenttia.

Mittauksen mukaan taistelu suurimman puolueen paikasta tiivistyy. SDP on tässäkin kyselyssä ykkönen, mutta kaula kokoomukseen kapenee. SDP:n kannatus oli nyt 20,9 ja kokoomuksen 19,5 prosenttia. SDP tuli lievästi alas, kokoomus meni vielä lievemmin ylös.

Vihreiden kannatus laski hieman ja on vakiintumassa 13 prosentin tuntumaan.

ILMOITUS

Keskustan käyrä on tasainen ja kannatusta 15,6 prosenttia niin kuin joulukuussakin. HS:n mukaan suuri osa keskustaa aiemmin kannattaneista on siirtynyt ”katsomoon” ja kuntavaaleissa puoluetta äänestäneistä puolet aikoo jättää uudistamatta tukensa.

Tutkimuksessa haastateltiin 13.12.–11.1. puhelimitse 2 282:ta ihmistä. Otos edustaa 18–79-vuotiaita suomalaisia Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden kohdalla noin kaksi prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Kyselyn teki Helsingin Sanomien toimeksiannosta Kantar TNS oy.