Järjestön perustamisesta tulee joulukuussa kuluneeksi 60 vuotta.

Eläkeläiset ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Järjestö perustettiin 4.12.1959 Suomen ensimmäisenä valtakunnallisena eläkeläisjärjestönä. Ohjelmaa ja tapahtumia – jotka ovat avoimia oman jäsenistön lisäksi kaikille kiinnostuneille – riittää koko vuodelle ja eri alueille.

Luvassa on muun muassa yhteislaulutilaisuuksia ja kiertävä valokuvanäyttely.

Eläkeläiset ry:n aluejärjestöt järjestävät omia juhlia sekä seminaari- ja keskustelutilaisuuksia. Niistä ensimmäinen on keskiviikkona 16.1. kello 16–18 Helsingissä Kinaporin palvelukeskuksen juhlasalissa. Kirjailija, historiantutkija Sirpa Kähkönen puhuu aiheesta ”Sotien ja kriisien vaikutus suomalaisten aineettomaan perintöön”. Helsingin Aluejärjestön järjestämä tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

19. helmikuuta Joensuussa järjestettävän tilaisuuden aiheena on ”Yhdenvertaisuus ja ikäihmiset”. Keskustelun käynnistäjänä on erityisasiantuntija Panu Artemjeff opetusministeriön Demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksiköstä. Tilaisuuden järjestää Eläkeläiset ry yhteistyössä Pohjois-Karjalan Aluejärjestön ja Joensuun Eläkeläiset ry:n kanssa.

Juhlavuosi 4.12. Kulttuuritalolla Helsingissä järjestettävään koko päivän kestävään juhlatapahtumaan.

Eläkeläiset ry on puolueisiin sitoutumaton valtakunnallinen eläkeläisjärjestö. Se toimii eläkeläisten edunvalvojana, sosiaalisena yhteenliittymänä ja erilaisen kansalaistoiminnan foorumina. Sillä on eri puolilla maata 14 aluejärjestöä, 220 paikallisyhdistystä ja noin 29 000 henkilöjäsentä.