Risto Kuittinen

Alia Dannenberg kehottaa myös muita yrittäjiä miettimään, kannattavatko he Suomen Yrittäjien arvomaailmaa.

Joensuulainen talousalan yrittäjä Alia Dannenberg on ilmoittanut eroavansa Suomen Yrittäjät ry:n jäsenyydestä. Dannenberg kertoo päätöksestään avoimessa kirjeessä, tultuaan siihen johtopäätökseen että jäsenyyden tuoma vastine jää pienyrittäjälle negatiiviseksi.

– Oli aikoja, jolloin Suomessa pystyi ylpeänä ilmoittamaan olevansa yrittäjä, mutta ne ajat ovat takanapäin johtuen Suomen Yrittäjien epäonnistuneesta edunvalvonnasta, joka leimaa yrittäjät itsekkäiksi, ahneiksi, omaa etuaan tavoitteleviksi ja yhteiskunnasta vähät välittäviksi kusipäiksi, tylyttää Dannenberg.

Lukema Oy:n toimitusjohtaja Dannenberg pitää Suomen Yrittäjien jäsenyyttä maineriskinä omalle yritykselleen.

Haikailua maailmaan, joka ei enää palaa

Dannenbergin mukaan esitykset irtisanomissuojan heikennyksestä ja lakko-oikeuden murtamisesta eivät ole tätä päivää, vaan kaikuja yli sadan vuoden takaisesta yhteiskunnasta.

ILMOITUS

– Järjestön eduskuntavaaliohjelman vaatimukset lukukausimaksuista korkeakouluihin ja mahdollisuudesta perustaa yksityisiä yliopistoja viittaavat siihen, että korkeakoulutus halutaan varata ainoastaan maksukykyisten lapsille, sanoo Dannenberg.

Dannenbergin mielestä myös listaamattomien osakeyhtiöiden veroetujen puolustaminen on perusteetonta suurten ja varakkaiden yritysten suosimista. Dannenberg kehottaa muitakin järjestön jäseniä miettimään, kannattavatko he todella Suomen Yrittäjien politiikkaa ja arvomaailmaa.

Alia Dannenberg on yrittäjyyden ohella kirjailija sekä vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu. Hän on ehdolla myös tulevissa eduskuntavaaleissa.