Lehtikuva/Timo Heikkala

Perussuomalaiset eivät edes yritä peitellä innostumistaan Oulussa ilmitulleisiin lasten raiskauksiin. Puolueelta ja sen lähipiiriltä vyöryy kannanottoja, joissa tragediaa käytetään härskisti hyväksi politikoinnissa. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho on sen avoimesti myöntänytkin.

Oulussa paljastunut maahanmuuttajamiesten harjoittama seksuaalinen väkivalta alaikäisiä tyttöjä kohtaan on inhottavaa ja halveksuttavaa, ja se ansaitsee kovimmat mahdolliset rangaistukset.

Se on niin väärin kuin olla voi myös maahanmuuttajayhteisöä kohtaan. Kuten perussuomalaisten myrkynkylvö osoittaa, muutamasta mätämunasta syyllistetään kaikki. Suomen rikoslaki ei kuitenkaan tunne kollektiivista rangaistusta – eikä toivottavasti tule koskaan tuntemaankaan.

Perussuomalaiset ei ole oikeasti huolissaan naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta väkivallasta. Puolueella on vain yksi sanoma, ja se on maahanmuuton rajoittaminen. Huolissaan oleva puolue tarttuisi kaikkeen hyväksikäyttöön ja esittäisi ratkaisuja sen ehkäisemiseksi.

Perussuomalaisilla ei ollut mitään sanottavaa, kun Oulun seudulla muutama vuosi sitten paljastui satojen lasten seksuaalinen hyväksikäyttö, jonka takana olivat vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jäsenet. Kukaan ei sen takia leimannut kaikkia kantasuomalaisia tai edes lestadiolaisia raiskaajiksi.

ILMOITUS

Katolisten pappien pedofiilirinkejä on paljastunut eri puolilla maailmaa. Kukaan ei leimaa kaikkia katolisen uskonnon harjoittajia pedofiileiksi.

Ylen MOT kertoi vain muutama viikko sitten niin sanotusta sokerideittailusta. Aivan tavalliset suomalaiset miehet ostavat seksiä alaikäisiltä tytöiltä. Kukaan ei leimaa kaikkia suomalaisia miehiä sen takia lasten hyväksikäyttäjiksi.

Maahanmuuton rajoittaminen ei ole mikään vastaus raiskauksiin Suomessa, sillä valtaosa niistä tapahtuu tuttujen kesken päältä katsoen aivan tavallisissa suomalaisissa kodeissa.

”Suurin riski päätyä seksuaalirikoksen uhriksi on edelleen parisuhteessa, satunnaisen tuttavan tekemänä päihtyneenä tai oman sukulaisen lapseen kohdistamana”, kirjoitti rikosseuraamuslaitoksella työskentelevä Ilkka Porttikivi äskettäin blogissaan.

Työtä raiskauksia ja muuta seksuaalista hyväksikäyttöä vastaan tarvitaan jatkuvasti. Se, että ongelma typistetään yhden kansanryhmän erityispiirteeksi, on vain haitallista ennaltaehkäisylle ja uhreja halveksuvaa. Valitettavan moni uskoo, että mitään muuta ei tarvitakaan kuin entistä kovempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Tällä Jussi Halla-ahon taikasauvalla ilmiö ei kuitenkaan katoa mihinkään.

kai.hirvasnoro@kansanuutiset.fi