Olli Kohonen

Risto Kalliorinne on uusi PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen

Palvelualojen ammattiliitto PAMin valtuusto valitsi PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtaiseksi varajäseneksi PAMin Pohjois-Suomen aluepäällikön Risto Kalliorinteen.

Kalliorinteen valinta tehtävään on seurausta siitä, että tehtävässä aiemmin toiminut Niina Koivuniemi irtisanoutui marraskuussa.

– Pienet palkat ja vajaat työviikot ajavat liian monet palvelualoilla työskentelevät liiton jäsenet taloudellisesti tukalaan tilanteeseen. Koen PAMin toiminnan vahvasti arvojeni mukaiseksi. Oikeudenmukainen tulonjako ja oikeus tulla omalla työllä toimeen ovat päämääriä joiden eteen on hienoa tehdä työtä nyt myös tämän uuden avautuneen tehtävän myötä, Kalliorinne kertoo.

Kalliorinne pitää tärkeänä uudessa tehtävässään sitä, että PAMin jäsenet saadaan vaikuttamaan oman työyhteisön ja koko alan työehtoihin sekä ottamaan aktiivisesti kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tärkeä vaalivuosi edessä

– PAMissa työtä jäsenten ja palkkaerojen kaventamisen eteen riittää. Ensi vuosi on liitolle tärkeä, koska meillä on myös tiedossa useat vaalit; PAMin omat liittokokousvaalit, Suomen eduskuntavaalit sekä europarlamenttivaalit. Kaikissa on pamilaisten äänten kuuluttava vahvasti, Kalliorinne toteaa.

ILMOITUS

PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen valitaan pääsääntöisesti PAMin liittokokouksessa aina 4 vuodeksi kerrallaan. Kalliorinne on järjestyksessään toinen hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen. Kalliorinne aloittaa tehtävässään välittömästi.

PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen toimii myös liiton johtoryhmän jäsenenä.

Kalliorinne on työskennellyt PAMissa helmikuusta 2017 lähtien Pohjois-Suomen aluepäällikkönä vastuullaan myös Oulun ja Rovaniemen toimistojen työntekijöiden esimiestehtävät. Alueella on lähes 30 000 PAMin jäsentä. Kalliorinne on oululainen ja hän on toiminut aiemmin myös Vasemmistoliiton kansanedustajana.

PAMin liittokokous valitsee kesäkuussa 2019 PAMille uuden puheenjohtajan sekä uuden hallituksen ja valtuuston. Tuolloin myös PAMin hallituksen puheenjohtajan henkilökohtainen varajäsen valitaan uudelleen.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!