Jarmo Lintunen

Kaksikin lisäpaikkaa haarukassa ensi kevään vaaleissa.

Uudenmaan Vasemmistoliitto asetti tiistaina kuusi uutta ehdokasta ensi kevään eduskuntavaaleihin. Jo aiemmin uutisoitu ex-kansanedustaja Esko Seppäsen (74) ehdokkuus varmistui. Myös pitkään epäröinyt vasemmistoliiton entinen poliittinen sihteeri, toiminnanjohtaja Jussi Saramo (39) lähtee vaaleihin.

Muut uudet nimet ovat:

Ylioppilas ja merkonomiopiskelija Waltteri Nummelin (21) Hyvinkäältä, sosionomi, lähihoitaja Sara Pekonen (38) Vantaalta, Luonto-Liiton toiminnanjohtaja ja Animalian puheenjohtaja Sami Säynevirta (50) Helsingistä sekä tutkija, biologi Teija Virtamo-Tiiska (55) Kirkkonummelta.

Piirijärjestöllä on nyt asetettuna 31 ehdokasta vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Piirijärjestön hallitus palaa ehdokasasetteluun tämän vuoden puolella.

Ehdokkaista Saramo on kertonut tavoitteekseen tulla valituksi listan ykköspaikalla. Vasemmistoliiton ainoa nykyinen Uudenmaan kansanedustaja Kari Uotila ei enää lähde vaaleihin. Saramo on arvioinut, että nykyisellä gallup-kannatuksella vasemmistoliitto voi saada Uudeltamaalta 2–3 paikkaa.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!