Heikki Kuula vaikuttaa Teflon Brothersissa, Janne Ruokonen Anal Thunderissa.

Muusikot Heikki Kuula ja Janne Ruokonen on nimitetty vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaiksi. Ruokonen on ehdolla Uudellamaalla, Kuula taas Helsingissä.

Kaksikko perustelee ehdokkaaksi lähtöään sillä, että Suomessa valtaa pitää hallitus, jonka johdolla suurelle osalle kansasta tarjotaan kiristyvää kontrollia ja kaventuvaa toimeentuloa.

– Valmiiksi hyvässä asemassa olevien tietä tasoitetaan entisestään. Taakan hallituksen tekemistä leikkauksista kantavat ennen kaikkea nuoret, lapsiperheet, eläkeläiset, pätkätyöläiset sekä pienyrittäjät, he toteavat yhdessä.

Ruokonen, 40, tunnetaan roolistaan lappeenrantalaistaustaisessa Anal Thunder -bändissä. Nykyisin Tapiolassa asuva Ruokonen on ammatiltaan lähihoitaja, jolla on pitkä tausta sosiaalialalla erityisesti lasten ja nuorten parissa.

– Työhistoriani ja omien kokemusteni vuoksi näen tärkeimpinä asioina eriarvoisuuden ja syrjäytymisen pysäyttämisen. Erityisesti lapsiperheet kaipaavat matalan kynnyksen tukea ja palveluja, jotka eivät leimaa ja syyllistä. Jokaisella on oikeus hyvään arkeen ja elämään.

ILMOITUS

Ruokonen sanoo tuovansa punkin osaksi politiikkaa:

– Vähemmän byrokratiaa ja säätämistä – enemmän tekemisen meininkiä ja asennetta. Heikoimmasta on pidettävä huolta eikä minkäänlaista syrjintää sallita.

Tien päällä 200 päivää vuodessa

Taiteen maisteri Kuula, 35, ansaitsee elantonsa Teflon Brothers -yhtyeessä. Tie ammattimuusikoksi on kulkenut läpi Helsingin nuorisotalojen – levytysura alkoi Hattutehtaan mediatyöpajassa.

– Kierrän Suomea 200 päivää vuodessa joten minulla on kattava kuva siitä, miten Suomessa voidaan: Ihmisiltä on mennyt usko politiikkaan ja poliitikkoihin. Tavallisilta ihmisiltä leikataan ja rikkaat rikastuvat.

– Yksinhuoltajan poikana oma elämäni olisi varmasti hyvin erilaista ilman nuorisotoimintaa sekä mahdollisuutta ilmaiseen koulutukseen. Tällä hetkellä hyvinvointivaltiota ollaan ajamassa kovaa vauhtia alas, mutta toisenlainen tie on mahdollinen. Lopetetaan paskapuhe ja käydään yhdessä äänestämässä Vasemmistoa, hän jatkaa.

Kuulan ja Ruokosen kampanja avataan 21.11. keikalla Bar Loosessa.

Katso myös videolta Kuulan ja Ruokosen kampanja-avaus.