Lehtikuva/Irene Stachon

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaaleissa jättivät rannalle jäivät myös perussuomalaiset ja siniset.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien voittaja oli Vihreiden ja Sitoutumattoman vasemmiston muodostama Maailmanpyörä. Renkaan paikkamäärä uudessa edustajistossa on 20. HYYn Vihreiden paikkamäärä on 11 ja Sitoutumattoman vasemmiston yhdeksän. Vihreät nostivat paikkamääräänsä kahdella ja Sitoutumaton vasemmisto yhdellä.

Maailmanpyörän jälkeen toiseksi eniten paikkoja sai ainejärjestöläisten muodostama HYAL, joka säilyi suurimpana sitoutumattomana ryhmänä 16 paikallaan. Osakuntien vaalirengas sai neljä paikkaa.

Vihreiden ja Sitoutumattoman vasemmiston lisäksi poliittisista ryhmistä edustajistoon ylsivät kokoomuksen Edistykselliset neljällä paikalla ja keskustaopiskelijoiden Keskeiset yhdellä paikalla.

Opiskelijoiden sosialidemokraattinen yhdistys OSY putosi edustajistosta kokonaan menetettyään ainoat kaksi paikkaansa.

Muut poliittiset ryhmät, eli Perussuomalainen vaaliliitto, Liberaalinen vaaliliitto ja Piraatit jäivät ilman paikkoja. Myös vaaleihin uutena poliittisena vaalirenkaana ehdokkaita asettanut sinisten ja kristillisdemokraattien muodostama Vapauden puolesta jäi ilman paikkoja.

ILMOITUS

Sitoutumattoman vasemmiston suurimman äänipotin, 71 ääntä, sai Aracelis Correa.

60-henkinen edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Äänioikeutettuja olivat 26 000 Helsingin yliopiston opiskelijaa. Äänestysprosentti on 33,26.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!