Jarno Mela

Tasa-arvotoimijat arvostavat Uotilan vahvaa näkemystä siitä, ettei tasa-arvon edistäminen ole nollasummapeliä sukupuolten kesken.

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) on myöntänyt Miehen työ 2018 -palkinnon kansanedustaja Kari Uotilalle (vas.) pitkäjänteisestä ja vaikuttavasta työstä rakenteellisen epätasa-arvon purkamiseksi erityisesti poikien ja miesten hyväksi.

– Palkintoperusteista on ”Uotun” kohdalla ollut runsaudenpulaa. Tasa-arvokysymysten edistämiseen sitoutunut Uotila on päättäjänä vienyt ahkerasti eteenpäin miehiin ja poikiin liittyviä kysymyksiä. Tasa-arvotoimijat ovat arvostaneet erityisesti Uotun vahvaa näkemystä siitä, ettei tasa-arvon edistäminen ole nollasummapeliä sukupuolten kesken. Miesjaostossa katsottiin, että Uotu on ollut myös julkisuudessa näkyvä hahmo jaoston teemoissa, kertoo palkinnon luovuttanut tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Miesjaoston puheenjohtaja Jirka Hakala.

Tasa-arvoa isyyteen ja urheiluun

Uotila on nostanut esiin muun muassa isyyteen ja kokonaisturvallisuuteen liittyviä tasa-arvokysymyksiä. Uotila tunnetaan tasa-arvokentän lisäksi myös urheilukentiltä. Tasa-arvon edistämistä urheilussa voidaan pitää Palloliiton entisen varapuheenjohtajan tavaramerkkinä, todetaan palkinnon perusteluissa.

Uotila on nostanut esiin isyyteen ja kokonaisturvallisuuteen liittyviä tasa-arvokysymyksiä.

Lisäksi vasemmistoliiton kansanedustaja Uotila on ollut perustamassa eduskunnan miesverkostoa ja vaikuttamassa espoolaisena kaupunginvaltuutettuna Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan hyväksymiseen ja käyttöönottoon Espoossa.

Eduskunnan ensi keväänä jättävä Uotila on tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikainen jäsen ja TANEn Miesjaoston entinen puheenjohtaja.