Jussi Joentausta

JHL:n näkemys irtisanomislaista on saanut viime aikoina paljon näkyvyyttä julkisuudessa. Tästä johtuva kaksipäiväinen työtaistelu aiheutti paljon julkista keskustelua, myös koulujen ruokahuollosta. Tärkeä työ tuli näkyväksi työtaistelun vuoksi, samoin ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana suuret ylityömäärät.

Työtaisteluun osallistuvat laitoshuoltajat eivät saaneet tällaista huomiota mediassa, mutta meille aluetoimistoon on kiirinyt monia viestejä, kun koulujen rehtorit ovat olleet luuttuamassa lattioita ja koulujen käytäviä sekä vessoja.

Eivät olleet yrittäjät ja vanhempainyhdistykset huolissaan siisteydestä ja terveellisyydestä tässä kohtaa, kun ei siivousta kouluissa ja päiväkodeissa ollut työtaistelun aikana?

Ei järjestetty siivouspartioita taikka yrittäjiä siivoamaan kouluja ja päiväkoteja. Ei ollut kirjoituksia lehdissä, miten moraalitonta on jättää siivoustyö tekemättä. Siitä huolimatta laitoshuoltajien arvokas työ tuli esiin työtaistelupäivinä kouluissa ja päiväkodeissa sisäisesti.

Kaikki JHL:ssä toivomme, että tilanteeseen löytyy ratkaisu lähiaikoina ja että sopu syntyy yhteistyössä. Irtisanomisen helpottaminen ei paranna työllisyyttä. Turvattu työ on kaikkien yhteinen etu!

Timo Katajainen
JHL:n aluetoimitsija
Turku