Lehtikuva/Vesa Moilanen

Peliyhtiön perustajat nousivat tulokärkeen vuonna 2013.

Peliyhtiö Supercellin perustajat olivat myös viime vuonna Suomen Suomen suurimmat tulonsaajat ja myös suurimmat veronmaksajat yksityishenkilöistä. Paikkaa he ovat pitäneet hallussaan jo viiden vuoden ajan.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Ilkka Paananen ansaitsi viime vuonna hieman yli 65 miljoonaa euroa noin puoliksi pääoma- ja ansiotuloina. Veroja Paananen maksoi 28 miljoonaa. Hänen veroprosenttinsa oli 43.

Supercellin luova johtaja ja perustaja Mikko Kodisoja ansaitsi yhteensä 57 miljoonaa euroa. 43 prosentin verotuloksella veroja kertyi 24,5 miljoonaa.

Kaksikko oli aivan omilla luvuillaan. Kolmantena listalla oleva Pikasiirto-yhtiön perustaja Daniel Hanhikoski ansaitsi 24 miljoonaa ja maksoi veroja 8,3 miljoonaa.

Supercellin talousjohtaja Janne Snellman oli suurituloisimpien listalla viidentenä 22 miljoonan tuloilla, joista veroja meni maksuun runsaat 10 miljoonaa.

Suurimmat yhteisöveron maksajat olivat OP Ryhmä 185 miljoonalla eurolla, Nordea 175 miljoonalla ja Sampo-konserni 167 miljoonalla.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!