Nuorisotutkija, koulupsykologi ja yhteisötyöntekijä ovat eduskuntaan tähtääviä kaupunginvaltuutettuja.

Vasemmistoliitto nostaa lisää ehdokkaita huhtikuun eduskuntavaaleihin Helsingin vaalipiirissä. Veronika Honkasalo, Anna Vuorjoki ja Suldaan Said Ahmed toimivat kaikki Helsingin kaupunginvaltuustossa ja tavoittelevat ensimmäistä edustuskauttaan Arkadianmäellä.

Ehdokkaiden yhteinen tavoite on inhimillinen Suomi. Se rakennetaan vasemmistoliiton mukaan panostamalla työelämän oikeudenmukaisuuteen ja koulutukseen sekä torjumalla päättäväisesti eriarvoistumista ja ilmastonmuutosta.

Viime aikoina gallupeissa kannatustaan vahvistanut puolue tavoittelee vaalivoittoa ja paikkaa punavihreässä hallituksessa.

”Vaihtoehtoja on, kyse arvovalinnoista”

Nuorisotutkija, dosentti Veronika Honkasalo (s.1975) asettuu ehdolle, sillä politiikka kaipaa rohkeita ja asiantuntevia tekijöitä, joiden päätöksenteon pohjalla on tutkimukseen perustuva tieto.

– Suomalainen yhteiskunta on Sipilän hallituksen aikana kokenut kovan takaiskun, Honkasalo sanoo.

ILMOITUS

– Eriarvoisuutta on tietoisesti lisätty muun muassa massiivisten koulutusleikkausten ja pienituloisia kurittavien säästöjen kautta.

Honkasalon mukaan eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen torjunta kulkevat käsi kädessä.

– Ilmastonmuutos on konfliktien moninkertaistaja. Siksi köyhyyden poistaminen ja eriarvoisuuden torjuminen ovat myös ilmastotekoja niin meillä kuin maailmalla.

Poliittisen uransa aikana Honkasalo on toiminut muun muassa Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtajana ja nykyisessä positiossaan puolueen varapuheenjohtajana.

”Tasa-arvo rakennetaan jo koulussa”

Anna Vuorjoki (s. 1976) on koulupsykologin työssään nähnyt koulutuksen ja mielenterveyshoidon merkityksen tasa-arvon rakentumisen kannalta.

– Yhteiskunnan jakautuminen pärjääjiin ja putoajiin näkyy jo koulussa. Hyvällä oppimisen ja koulunkäynnin tuella rakennetaan tasa-arvoa.

Vuorjoki on paneutunut laajasti sosiaali- ja terveyspolitiikkaan toimiessaan Helsingin kaupunginvaltuustossa. Hänen mukaansa sote-uudistuksen tavoitteena pitää olla hyvät ja tasa-arvoiset julkiset palvelut, joissa on tilaa inhimilliselle kohtaamiselle.

– Eri ammattilaisten pitää tehdä tiivistä yhteistyötä, jotta ihminen tulee autetuksi juoksematta luukulta luukulle.

Vuorjoki on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja vasemmistoliiton Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja.

”Tulevaisuutta ei ole varaa mokata”

Yhteisötyöntekijä Suldaan Said Ahmed (s. 1993) haluaa taistella erityisesti koulutuksen ja ihmisoikeuksien puolesta. Mustana Leijonana tunnettu Said Ahmed työskentelee tällä hetkellä syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa. Hän on nähnyt työssään, että suomalaisen yhteiskunnan vahvuus on ihmisten usko tulevaisuuteen ja tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin. Tämä usko on kuitenkin nykyhallituksen myötä heikentynyt.

– Uskon, että eduskunta kaipaa minunkaltaisia nuoria, joilla on uusia, rohkeita ajatuksia ja toimintatapoja. Seuraavaa neljää vuotta ja Suomen tulevaisuutta ei ole varaa mokata.

Said Ahmed on itähelsinkiläinen kaupunginvaltuutettu, kansalaisaktivisti ja vasemmistoliiton puoluevaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja. Hän nousi valtakunnanpolitiikkaan vuonna 2016, kun hänet valittiin puoluejohtoon ensimmäisenä maahanmuuttajataustaisena Suomessa.

– Suomalainen hyvinvointivaltio on antanut minulle ja perheelleni paljon apua silloin kun sitä tarvitsimme. Nyt on minun vuoroni antaa yhteiskunnalle takaisin, Said Ahmed sanoo.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!