Jarno Mela

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, tutkija Veronika Honkasalo asettuu vasemmistoliiton ehdokkaaksi Helsinkiin huhtikuussa käytäviin eduskuntavaaleihin.

– Vaikka politiikka on välillä tosi raskasta, tiedän, että se on sitä, mitä eniten sydämestäni haluan tehdä, hän sanoo.

Kuntavaalit menivät hienosti, ja vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Honkasalo oli ensikertalaisena vasemmistoliiton listan kolmonen heti kansanedustajien Paavo Arhinmäki ja Silvia Modig jälkeen.

Nyt ehdoton päämäärä on päästä kansanedustajaksi.

– Kampanjoin ilmastopolitiikka edellä. Ilmastopolitiikkaa ei voi enää nähdä erillisenä politiikan lohkona, vaan se liittyy ihan kaikkeen politiikkaan, hän sanoo ja toteaa, että vasemmistoliiton etu on se, että puolueessa nähdään, kuinka tiiviisti ilmastopolitiikka liittyy esimerkiksi eriarvoisuuden torjumiseen, työelämän murrokseen ja talousjärjestelmän uudelleenajatteluun.

– Tässä ajassa korostuu paljon se, että kyse on yksilöiden valinnoista. Nekin ovat tärkeitä, mutta jos halutaan päästöjen radikaalia vähentämistä, se tapahtuu valtion ja kuntien tasolla ja kansainvälisessä yhteistyössä.

Päätoimittaja Sirpa Puhakka

Hyvä lukija!

”Jokainen tilaus vahvistaa meitä tekemään parempaa journalismia, vaihtoehtoa valeuutisille ja humpuukille”, sanoo päätoimittaja Sirpa Puhakka.

Tilaa Kansan Uutiset ja edistät moniäänistä journalismia!