Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Kohteina marraskuussa Securitas Oy ja Securitas Palvelut Oy.

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa keskiviikkona 24.10. kolme päivää kestävän vartiointialan lakon. Alan työehtosopimusneuvotteluja vauhdittaakseen PAM päätti jo ennen sen alkamista uudesta lakosta marraskuussa.

Securitas Oy:tä ja Securitas Palvelut Oy:tä koskeva lakko alkaa tiistaina 6.11. kello 14.00 ja päättyy keskiviikkona 7.11. kello 24.00. Lakon piirissä on näiden yritysten vartiointialan työehtosopimuksen alaiset työt. Securitas on yksi Suomen suurimmista vartiointi- ja turvallisuusalan toimijoista.

Vartiointialan sovittelu päättyi maanantaina 22.10. Kiistaa käydään palkankorotusten kohdentumisesta. Vartiointialan työehtosopimuksen piirissä on noin 8 500 työntekijää, jotka työskentelevät muun muassa vartijoina, turvatarkastajina, vahtimestareina ja arvokuljettajina. Alalla on oltu sopimuksettomassa tilassa 1.5.2018 alkaen.

Maanantaina PAMin puheenjohtaja Ann Selin paheksui joidenkin työnantajien yrittävän jo etukäteen murtaa lakkoa pelottelemalla työntekijöitä.

– Olemme laittaneet työnantajaliittoon valvontakirjelmän koskien Securitas Oy:tä ja Securitas Palvelut Oy:tä, joissa on menetelty paheksuttavimmin. Edellytämme, että nämä yritykset lopettavat lakonmurtamistoimet välittömästi, Selin sanoi.