Rakennusliitto

Rakennusalalla ei yritysten ongelma ole työntekijöistä eroon pääsy. Päinvastoin. Yhä kasvava tarve on Rakennusliiton varapuheenjohtajan Kyösti Suokkaan mukaan saada Suomessa asuvia työntekijöitä kiinnostumaan rakennusalasta.

Yrityksiin pitää Suokkaan mukaan saada pitkäjännitteisyyttä satsata jälleen omaan työvoimaan loputtoman aliurakoinnin sijasta.

”Se tuo laatua ja varmistaa alan tulevaisuuden”, Suokas toteaa blogissaan ja vihjaa, että liitto ovat panemassa aiheesta uutta matoa koukkuun, josta kuullaan lähipäivinä.

Samaisessa kirjoituksessaan hän rauhoittelee niitä jäseniä, jotka katsovat Rakennusliiton pehmoilevan:

Rakennusliitto ei ole lähtenyt eturintamaan taistelussa Sipilän hallituksen irtisanomislakihanketta vastaan hänen mukaansa siksi, että liitolla on tänä vuonna takana jo kolme kuukautta ylityökieltoa ja melkoinen määrä lakkopäiviä.

”Näillä varmistimme, että kikyssä sovittu työajan pidennys ei edelleenkään koske rakennusalaa. Liiton hallinnossa on katsottu, että soppa kiehuu riittävän kuumana jo näilläkin kokeilla. Mutta jos tilanne vaatii, rintamassa toki olemme mekin”, Suokas vakuuttaa.

ILMOITUS

Naurettavaa terhistelyä

Mopo keulii -blogikirjoituksessaan Kössi eli Kyösti Suokas roimii taas irtisanomislainsäädännön muutoshankkeen ympärillä tapahtuvaa kiehuntaa. Mopo keulii hänen mukaansa ainakin Suomen Yrittäjien toimitusjohtajalla Mikael Pentikäisellä.

Suokas toivoo, etteivät järjestön nokkamiehen ylikierrokset tartu suomalaisiin yrittäjiin, valtaosin aivan tavallisiin, hyväntahtoisiin ja ahkeriin ihmisiin. ”Kuka kaipaa työpaikallensa riitaa, joka on hyödytön eikä johda mihinkään? Eivät ainakaan työntekijät, tuskin sen enempää yrittäjätkään”, hän toteaa.

Suokaksen käsittelyyn joutuu myös kulttuuriministeri Sampo Terho, jonka esiintymistä vastavoimana sosiaalidemokraateille ja SAK:lle hän pitää naurettavana terhistelynä.

”Ei uskottavaa, sen enempää kuin virhemarginaali huomioiden nollan prosentin kannatuksella virkaansa pitävän ministerien huoli Suomesta. Puolen vuoden päästä sininen tulevaisuus muuttuu mustaksi. Puolueen kellokkaat pelastaa vain uusi puolueloikka.”