Lehtikuva/Markku Ulander

”Puheet eduskunnan toimivallan tai kansanvallan vastustamisesta ovat halpamaisia ja perusteettomia syytöksiä.”

Ammattiliitto Pro aloittaa kolmen vuorokauden työnseisauksen torstaina 25. lokakuuta. Ylityökielto Pron teollisuusaloilla jatkuu 26. lokakuuta saakka. Työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla.

Työnseisaus on jatkoa Pron ilmoittamille ylityökielloille ja sillä vastustetaan maan hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämisestä alle 10 hengen yrityksissä.

– Valitettavasti olemme pakotettuja jatkamaan toimenpiteitä irtisanomissuojan heikentämisen torjumiseksi, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Ammattiliitto Pron toimenpiteet kohdistuvat edelleen vain ja ainoastaan irtisanomissuojan heikentämistä koskevaa esitystä vastaan.

– Puheet eduskunnan toimivallan tai kansanvallan vastustamisesta ovat halpamaisia ja perusteettomia syytöksiä. Toisin kuin on väitetty, tässä ei ole kyse mistään ay-liikkeen ja hallituksen välisestä valtataistelusta. Tässä on kyse vain ja ainoastaan siitä, ettemme voi hyväksyä työelämän epätasa-arvoistamista, Malinen sanoo.

ILMOITUS

Malinen jatkaa, että henkilöt, joilla ei ole ammattiliiton jäsenyyden mahdollistamaa oikeusturvaa, olisivat jatkossa entistä heikommassa asemassa työmarkkinoilla, koska heillä ei olisi taloudellisia edellytyksiä riitauttaa irtisanomistaan.

– Ja siitä ei ole epäilystäkään, etteivätkö epäselvät irtisanomistilanteet lisääntyisi.

Aiemmin perjantaina Ammattiliitto Pro ilmoitti ylityökiellosta, joka koskee Pron paperiteollisuuden työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvia työtehtäviä ja niissä työskenteleviä toimihenkilöitä.

Myös aiemmin ilmoitetut kiinteistö- ja ahtausalan ylityökiellot jatkuvat.